Gargždų gyventojai kyšiais nesistebi, nors dauguma sako esantys prieš juos.

„Kaip galima duoti kyšį, jeigu jie gauna už tai algą? Tai už ką mes mokame valstybei“, – klausimą kėlė vienas vyras.

„Kyšio niekam nesu davusi, nežadu duoti“, – tikino kita.

„Čia yra jų darbas, jiems priklauso mus vežti į ligoninę. Nėra tokių dalykų, kad turėtume kyšius duoti“, – kalbėjo kita Gargždų gyventoja.

„Negerai yra kyšiai, suprantu. Bet be jų sunkiai prasimušti“, – aiškino kitas.

Gargždų greitosios pagalbos skyriuje dirba apie 30 žmonių. Teigiama, kad su kyšiu įkliuvo jauniausia, vos 23 metų slaugytoja ir pusamžis greitosios vairuotojas.

Bet filmuotis nesutikę kolegos netiki, kad bendradarbiai paslydo.

„Išsiaiškinsime situaciją, darbuotojai viską paaiškins, tada galėsime komentuoti“, – LNK žinioms sakė Gargždų greitosios pagalbos skyriaus atstovė.

Kai kurie greitosios darbuotojai įtaria, kad tokia gali būti nepatenkinto paciento provokacija. Medikai pas jį nuolat skuba.

„Pacientas kviečia mus dažnai, dažnai neblaivus. Policija išsiaiškins ir ar šį kartą buvo neblaivus, mes negalime to pasakyti“, – sakė veido nenorėjusi rodyti Gargždų greitosios pagalbos skyriaus atstovė.

Pas šį Gargždų gyventoja greitoji buvo kviesta ne tik pirmadienį, bet ir šeštadienį. Bet pinigus esą davusio ir policiją iškvietusio vyro sutuoktinė apie jokį 100 eurų kyšį tikina negirdėjusi.

Moteris nesutiko žurnalistams rodyti veido, bet paaiškino situaciją.

„Dėl sumušimų (greitoji atvyko, aut. p.). Nes vyrą primušė vieni žmonės ir viskas. Greitoji pagalbą suteikė, viskas tvarkoje. Nebuvo jokių kyšių, nieko tikrai. Šokoladą tik davė už padėką, kad suleido vaistų“, – aiškino ji.

Policija greitojoje sako radusi 100 eurų, tad dabar aiškinasi, kas tarp greitosios mediko ir paciento vyko. Vidinį tyrimą atlieka ir Gargždų pirminės sveikatos priežiūros centras.

Prieš pusmetį vieną Gargždų greitosios medikę teko atleisti. Ji į iškvietimą nuvažiavo girta ir jai nesisekė padėti ligoniui. Tad ligonio artimiesiems teko kviesti dar ir policiją. Ši patvirtino įtarimus – pas ligonį atvykusi medikė yra sunkiai apgirtusi. Alkoholio matuoklis parodė daugiau nei 3,5 promilės.

Visą LNK reportažą žiūrėkite čia: