Praėjusių metu lapkričio 14 d. policija, ugniagesiai, greitoji medicinos pagalba (GMP) skubėjo į Naująją Vilnią, mat buvo pranešta, kad 17-metis vaikinas laipiojo traukinio vagonu-cisterna, užkabino aukštos įtampos laidus, kurie jį nukrėtė elektra, užsidegė jaunuolio drabužiai.

Į įvykio vietą atvykę medikai ir pareigūnai nukėlė vaikiną nuo traukinio vagono, tačiau vienas medikų kliudė laidus, jis taip pat užsidegė, prarado sąmonę ir nukrito nuo cisternos.

17-metį padėjęs gelbėti policijos pareigūnas apdegė rankas, bet smarkiau nenukentėjo. Tuo metu elektros nupurtytas jaunuolis ir jį gelbėjęs greitosios pagalbos medikas išvežti į reanimaciją. Vėliau pranešta, kad medikas mirė.

Po šio įvykio teisėsauga pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo. Kaip Eltai teigė Vilniaus apygardos prokuratūros atstovė Vilma Mažonė, minėtas tyrimas tebėra vykdomas, laukiama atsakymų iš kitų institucijų.

„Šioje byloje penki asmenys pripažinti nukentėjusiais – nepilnametis, jo atstovas, žuvusio greitosios medicinos pagalbos mediko artimieji ir policijos pareigūnas“, – tvirtino prokuratūros atstovė.

Dėl minėtos nelaimės Naujojoje Vilnioje tyrimų taip pat ėmėsi policija, PAGD, Valstybinė darbo inspekcija (VDI).

Kaip Eltą informavo PAGD Komunikacijos skyriaus vedėja Vida Šmigelskienė, tarybinis patikrinimas PAGD dėl pernai lapkričio 14 d. Naujojoje Vilnioje dirbusių Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos (PGV) ugniagesių veiksmų baigtas šių metų sausio 17 d.

Patikrinimo metu nustatyta, kad gelbėjimo darbų vadovo funkcijas privalėjo atlikti policijos pareigūnai, pirmieji atvykę į įvykio vietą. Vis dėlto, kaip teigiama PAGD patikrinimo išvadoje, įvykio vietoje paaiškėjo, kad įvykis priskirtinas medikų kompetencijai, perimti gelbėjimo darbų vadovo funkcijas privalėjo GMP medikai, ugniagesiai pagal numatytą tvarką talkino GMP, policijai, kitoms pajėgoms. Tačiau, kaip teigiama PAGD tarnybinio patikrinimo išvadose, įvykio vietoje užsidegus jaunuolį gelbėjusio mediko drabužiams, gelbėjimo darbų vadovo funkcijas perėmė ugniagesiai.

Šioje situacijoje prieita išvados, kad ugniagesiai veikė nepažeisdami teisės aktų.

„Įvykus antram nelaimingam atsitikimui, kai nuo elektros iškrovos nukentėjo medikas ir užsidegė jo drabužiai, gelbėjimo darbų vadovo funkcijas perėmė PAGD pareigūnai, t. y. įvykio vietoje civilinės saugos sistemos pajėgoms vadovavo budinčios pamainos vadas L. Petronis, kuris ėmėsi priemonių apsaugoti įvykio vietą, nurodė įvykio vietoje buvusiems asmenims laikytis saugaus 8 metrų atstumo, o priešgaisrinėms gelbėjimo pajėgoms – gesintuvu užgesinti degančius mediko drabužius, organizavo nukentėjusiųjų evakavimą iš įvykio vietos, organizavo papildomų policijos ir GMP pajėgų iškvietimą į įvykio vietą.

Atlikus tarnybinį patikrinimą konstatuota, kad į įvykio vietą (...) atvykę PAGD Vilniaus PGV 4-os komandos budinčios pamainos pareigūnai savo funkcijas vykdė tinkamai, nepažeisdami teisės aktų reikalavimų“, – teigiama PAGD tarnybinio patikrinimo išvadoje.

Kaip Eltą informavo Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis, policijoje baigtas tyrimas dėl nelaimingo atsitikimo darbe, tai yra dėl pernai lapkritį Naujojoje Vilnioje 17-metį gelbėjusio ir rankas apdegusio pareigūno situacijos.

„Tyrimas baigtas sausio 14 dieną, pareigūnui išmokėta kompensacija už nelaimingą atsitikimą tarnybos metu“, – Eltai sakė R. Matonis.

Šiuo metu laukiama informacijos iš VDI, kuri tęsia tyrimą dėl pernai lapkritį Naujojoje Vilnioje įvykusio incidento.

„Tyrimas yra tęsiamas“, – teigiama Eltai perduotame VDI komentare.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją