„Startavus pilotiniam modeliui ugniagesių komandose budi po du pareigūnus. Taip pat visų Radviliškio komandų pareigūnai aprūpinami standartus atitinkančiais ugniagesio gelbėtojo apsauginiais drabužiais ir apranga, o Sidabravo komanda jau įsigijo naują autocisterną. Vieninga ugniagesių gelbėtojų sistema Radviliškyje užtikrins ir geresnį pareigūnų pasirengimą, ir garantuos didesnį saugumą gyventojams“, – teigia vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė.

„Dabartinė dviejų lygių Priešgaisrinės saugos sistema yra neefektyvi, ją sudėtingiau administruoti, ji brangesnė. Tą konstatuoja ir ekspertai. Turime imtis pokyčių, nes neefektyvios sistemos kaina matuojame žmonių gyvybėmis“, – pridūrė ministrė.

Primenama, kad pilotinis projektas startavo šių metų sausio 1 d. Jo metu Radviliškio rajono. savivaldybės ugniagesių komandų valdymą ir funkcijas perėmė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD).

2023 m. biudžete numatytos rekordinės lėšos viešajam saugumui – 755 mln. eurų. Statutinių pareigūnų darbo užmokesčio didinimui papildomai numatyti dar 26 mln. eurų. Praėjusiais metais PAGD pareigūnų vidutinis darbo užmokestis padidėjo beveik 12 proc., šiais metais numatomas 10 proc. augimas.