„Su ministru sutarėme, jog įkursime tokį kaip neformalų skaitmenos ir inovacijos ministrų klubą, pakviečiant ir kitus ministrus apsitarti įvairiais europiniais klausimais. Tam, kad prieš sprendžiant ministrų tarybose ir Europiniuose formatuose, turėtume pasikalbėjimus privačiai ir neformaliai apie tas praktikas ir kitus dalykus. Ir tam, kad žengiant į naują skaitmeninį dešimtmetį, turėtume daugiau suintegruotų skaitmeninių sprendimų“, – antradienį žurnalistams aiškino A. Armonaitė

„Norėtume, kad visoje Europoje galėtume naudotis ne tik savo ID kortele, su kuria visur važinėjame, bet ir skaitmeninėmis paslaugomis, jog viskas būtų suintegruota“, – pridūrė ji.

Ministrė tikisi, kad prie šios grupės prisijungs ne tik Lietuvos ar Vokietijos atstovai, bet ir kitų ES valstybių ministrai.

„Tai sutarėme turėti tokį dažnesnį, neformalų formatą tarp Lietuvos ir Vokietijos, pakviečiant ir kitas šalis“, – teigė A. Armonaitė.

„Tikrai progresyvių, daugiau dėmesio norinčių skaitmenizacijos darbotvarkei suteikti ministrų ratą sukursime“, – pridėjo ji.

Pasak Volkerio Wissingo, prie šios grupės bus skatinami prisijungti visi ES valstybių narių ministrai, kurie dirba ties skaitmenizacijos klausimais.

„Ši darbo grupė bus atvira, ir prie jos galės prisijungti visi norintys. Taip pat prasmingą į ją įtraukti po kelias ministerijas iš kiekvienos valstybės, nes už skaitmenizaciją ir jos aspektus įprastai yra atsakingos kelios ministerijos“, – žurnalistams komentavo V. Wissingas.

Vokietijos atstovas taip pat paminėjo, kad veikiant tokiai grupei, problemos ir galimi sprendimai būtų nustatomi prieš pradedant darbą su ES institucijomis. Jo manymu, tai leistų greitesnį ir efektyvesnį darbą.

„Galėtume nustatyti šiuo metu egzistuojančias svarbias problemas ir tada pateikti savo pastebėjimus Europos Komisijai kaip pasiūlymus. Ir tada dirbtume su oficialiomis institucijomis, tokiomis kaip Europos Taryba, kad jas išspręstume“, – aiškino V. Wissingas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)