Nutarime pabrėžiama, kad atliekant ikiteisminį tyrimą dėl nusikalstamų veikų, numatytų Baudžiamojo kodekso 150 str. 3 ir 4 dalyse bei 153 str. 1 dalyje, šį ikiteisminį tyrimą organizuojantis prokuroras, įvertinęs, kad surinkti duomenys leidžia pagrįstai įtarti Lietuvos Respublikos Seimo narį padarius nusikalstamas veikas, ir nutaręs, kad šioje ikiteisminio tyrimo stadijoje jo tapatybės atskleidimas nepakenks atliekamam ikiteisminiam tyrimui, kreipėsi į Lietuvos Respublikos generalinę prokurorę dėl Seimo leidimo patraukti Seimo narį baudžiamojon atsakomybėn.

Priimdamas šį sprendimą prokuroras vertino ir tai, kad pateikiant svarstyti Seimo nario teisinės neliečiamybės panaikinimo klausimą Seime, neišvengiamai bus atskleisti šio asmens duomenys neapibrėžtam asmenų skaičiui, tačiau tai negali būti vertinama kaip ikiteisminio tyrimo sėkmei pakenkiantis ikiteisminio tyrimo duomenų neteisėtas atskleidimas (paskelbimas).

Susipažinus su pareiškimu, minėto ikiteisminio tyrimo medžiaga bei kitais duomenimis padaryta išvada, kad nėra jokio pagrindo teigti, kad ikiteisminio tyrimo duomenys buvo atskleisti ir taip galėjo būti pakenkta ikiteisminio tyrimo atlikimui bei jo eigai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)