Šalies vadovas domėjosi naujausiomis oro gynybos technologijomis, taip pat su įmonės atstovais aptarė paramos Ukrainai klausimus, teigiama pranešime žiniasklaidai.

Pasak Prezidento, oro gynyba – itin reikšmingas Lietuvos ir viso Baltijos regiono saugumo veiksnys, todėl tiek nacionalinės oro gynybos stiprinimas, tiek NATO sąjungininkų indėlis į mūsų oro erdvės saugumą yra labai svarbūs.

Valstybės vadovas pabrėžė, kad Lietuva aktyviai pasisako už karinės pagalbos teikimą Ukrainai, ir kviečia kitas šalis remti su agresoriumi kovojančią Ukrainą visomis priemonėmis, įskaitant oro gynybos sistemas, tankus ir naikintuvus.

„Sąjungininkai aktyviai remia Ukrainą įvairiomis karinėmis priemonėmis, įskaitant NASAMS oro gynybos sistemas. Lietuva yra pasiruošusi prisidėti padedant Ukrainai su šių sistemų remonto ir priežiūros darbais“, – teigė Prezidentas.

Šalies vadovas akcentavo, kad Rusijos karo Ukrainoje sąlygomis Europos karinė pramonė privalo dirbti visu pajėgumu, kad sąjungininkų atsargos būtų pakankamos užtikrinti savo pačių saugumą ir būtina ginkluote aprūpinti Ukrainą kovai su agresoriumi.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją