„Mes turime fizinį barjerą ir mums dabar reikia teisinio barjero ginantis nuo hibridinės atakos, kuri yra organizuojama prieš mūsų valstybę. Tai šis projektas jau yra suderintas ir pritartas Vyriausybėje. Šiuo metu mes esame pasiruošę pavasario sesijoje pristatyti šį įstatymo projektą“, – Vidaus reikalų ministerijoje surengtoje spaudos konferencijoje teigė A. Bilotaitė.

Ministrė atkreipia dėmesį, kad panašų reglamentavimą savo nacionalinėje teisėje jau turi Estija ir Suomija.

„Šiandieną mes turėjome galimybę pristatyti šitą projektą mūsų kolegoms latviams, nes labai svarbu yra turėti, kaip ir minėjau, ne tik vienodą sienos apsaugos standartą, kas susiję su algoritmais, techninėmis priemonėmis, pareigūnų veikimu, bet turime turėti ir panašų teisinį reglamentavimą, kad nebūtų kažkuri šalis silpnoji grandis ir kad kartu galėtume atlaikyti tą bandymą atverti naują migracijos kelią“ , – pabrėžė ji.

ELTA primena, kad sausio mėnesį Vyriausybė pritarė dar lapkritį Vidaus reikalų ministerijos (VRM) parengtam Valstybės sienos ir jos apsaugos įstatymo projektui, kuriuo siekiama įteisinti migrantų apgręžimo politiką pasienyje.

Ministerija siūlo įstatymu įtvirtinti galimybę valstybės lygio ekstremaliosios situacijos ir nepaprastosios padėties metu neįleisti į Lietuvos Respublikos teritoriją užsieniečių, kurie pažeidžia valstybės sienos kirtimo tvarką. Įstatymo projekte taip pat numatytas individualus, užsieniečių, kertančių valstybės sieną, pagalbos poreikio įvertinimas ir pagalbos suteikimas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją