„Penktadienio dieną nedideli, trumpi krituliai atkeliaus į pietrytinę šalies dalį. O tai vėl bus – sniegas, šlapdriba. Pūs pakankamai gūsingas vėjas. Ypač pirmoje dienos pusėje.

Ir šio vėjo gūsiai daug kur sieks 15–20 m/s. Temperatūra jau pakils iki 1–5 laipsnių šilumos“, – Delfi sakė sinoptikas V. Sakalauskas.

Šeštadienį, anot jo, į šalį atkeliaus naujas žemo atmosferos sūkurys ir orai vėl subjurs.

„Pradės kristi krituliai. Naktį – sniegas, šlapdriba, dieną – šlapdriba, lietus. Naktį kai kur galima net ir lijundra, plikledis.

Pradės vėl iš naujo stiprėti vakarinių krypčių vėjas, daug kur gūsiai sieks 15–20 m/s.

Naktį nežymiai pašals – iki nulio, 5 laipsnių šalčio. O prie jūros laikysis 1–3 laipsnių šiluma.

Dieną temperatūra iki 2–7 laipsnių šilumos“, – apie šeštadienio orus sakė sinoptikas V. Sakalauskas.

Sekmadienį orai pagaliau pradės gerėti.

„Nes atmosferos slėgis pakils ir priartės aukšto atmosferos slėgio sūkurys. Taigi, sekmadienį jau žymesnių kritulių nenumatoma. Vietomis susiformuos rūkas, taip pat formuosis ir plikledis.

Vėjas nurims, naktį jis pūs iš šiaurės vakarų, vakarų. O dieną iš pietvakarių ir bus vidutinio stiprumo. Tiesa, naktį padaugės pragiedrulių, temperatūra pažemės iki 1–6, o kur pragiedrės ilgesniam laikui – 7–9 laipsnių šalčio.

Bet dieną termometrai vėl rodys nuliui artimą temperatūrą“, – apie sekmadienio orus kalbėjo sinoptikas V. Sakalauskas.

Naują savaitę pradėsime pakankamai ramiai orais, sakė jis.

„Tiesa, vietomis iškris nedideli krituliai. Naktį temperatūra bus apie nulį, o dieną vėl – 2–7 laipsniai šilumos“, – kalbėjo sinoptikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją