Tą Seimo pirmininkė teigia supratusi tęsiantis skandalui dėl mandato atsisakiusio buvusio Seimo nario Kristijono Bartoševičiaus, kuriam Generalinė prokuratūra pareiškusi įtarimus seksualiniu prievartavimu ir nepilnamečio asmens tvirkinimu. Viešojoje erdvėje keliamas klausimas, kas galėjo jam nutekinti informaciją apie įtarimus padarius nusikalstamą veiką.

„Viena pamoka, kuria šios istorijos išmokau, ta, kad su tokių institucijų atstovais geriausia bendrauti raštiškai“, – LRT televizijai ketvirtadienį sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Jis (gyvas N. Grunskienės ir V. Čmilytės-Nielsen susitikimas – ELTA) nebuvo būtinas. Ta praktika tokiais sudėtingais atvejais visgi būdavo tokia, kad Generalinė prokuratūra raštiškai informuodavo Seimą apie tai, kad yra poreikis šaukti neeilinę Seimo sesiją dėl to, kad kažkuris Seimo narys įtariamas padaręs kažkokią veiką, kad reiktų spręsti dėl jo neliečiamybės panaikinimo“, – kalbėjo parlamento vadovė.

Ji pripažino, jog Generalinės prokuratūros veiksmuose ji įžvelgė „tam tikro blaškymosi“.

ELTA primena, kad sausio 23 d. generalinė prokurorė N. Grunskienė kreipėsi į Seimo pirmininkę dėl Seimo nario K. Bartoševičiaus teisinės neliečiamybės panaikinimo.

Visgi, keletą dienų iki to, sausio 20 d. vakarą, pats politikas pateikė prašymą Vyriausiajai rinkimų komisijai, prašydamas panaikinti jo mandatą. Į VRK politikas kreipėsi būdamas komandiruotėje Čilėje, o savo sprendimą argumentavo asmeninėmis priežastimis.

Seimo opozicijai ir žiniasklaidai keliant klausimus dėl K. Bartoševičiaus pasitraukimo iš parlamento aplinkybių, paaiškėjo, kad tą patį penktadienį, kai politikas atsisakė mandato, V. Čmilytė-Nielsen buvo susitikusi su N. Grunskiene.

Prokurorė informavo Seimo vadovę apie būsimą kreipimąsi dėl parlamentaro teisinio imuniteto naikinimo. Tiesa, tądien, pasak N. Grunskienės ir V. Čmilytės-Nielsen, nei K. Bartoševičiaus pavardė, nei politiko partinė priklausomybė nebuvo įvardinta.

Vėliau Seimo pirmininkė pripažino, kad po pokalbio su generaline prokurore, ji buvo susitikusi su premjere Ingrida Šimonyte. Abi politikės tikina apie ikiteisminį tyrimą, kuriame figūruoja K. Bartoševičius, nieko nežinoję.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)