„Tai yra tragedija Turkijoje ir turime padėti šią nelaimės valandą, todėl Lietuva yra pasirengusi Turkijai suteikti trejopo pobūdžio pagalbą“, – trečiadienį vykusio Vyriausybės posėdžio metu kalbėjo ministrė.

Pirmiausia, pasak A. Bilotaitės, ketinama paskirti gelbėjimo paieškoms ir neatidėliotiniems darbams atlikti pareigūnų grupę, kurią sudarytų ne mažiau kaip 33 darbuotojai.

„Tai Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento darbuotojai, mano žiniomis, planuojama virš 30 pareigūnų, trys VSAT kinologai su šunimis ir ne mažiau kaip penki Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stoties darbuotojai“, – aiškino politikė.

Antra paramos kryptis, pasak A. Bilotaitės, yra materialinė pagalba, kurios bendra vertė siekia 328 tūkst. eurų.

„Tam panaudojant valstybės rezervo materialinius išteklius. Tai yra iš valstybės rezervo civilinės saugos priemonių atsargų – palapinės, elektriniai šildytuvai, patalynės komplektai, pledai, jų vertė yra 196 tūkst. eurų. Taip pat iš valstybės rezervo, medicinos atsargų, tai yra įranga reikalinga, vaistai, medicinos priemonės už 132 tūkst. eurų“, – aiškino A. Bilotaitė.

„Ir trečias punktas – 100 tūkst. eurų per Užsienio reikalų ministeriją pervesti Turkijos Respublikai. Tikimės, kad pagalba bus naudinga ir prasminga šią sudėtingą situaciją“, – sakė ministrė.

Posėdyje dalyvavęs užsienio reikalų viceministras Jonas Survilas taip pat nurodė, kad ministerija papildomai iš savo turimų resursų – humanitarinės pagalbos fondo – ketina paskirti dar 100 tūkst. eurų.