Tai buvo labai drąsus pasiūlymas – taksi pavežėjo neišgąsdino net ir tai, kad prie viešbučio, į kurį jis atvežė keleivius, stovėjo daugybė policijos tarnybinių automobilių, vairuotojas nepagalvojo, jog jo automobilyje sėdintys vyrai taip pat gali būti policijos pareigūnai.

Policininkams pasilinksminti viešbutyje siūlęs taksi pavežėjas šiandien gailisi savo poelgio – pats pareigūnams prisidavęs vyras, ko gero, galėtų pretenduoti į žiopliausio nusikaltėlio titulą. O ne tarnybos metu išskirtinio pasiūlymo sulaukę pareigūnai nesėdėjo rankų sudėję – nutarė pasinaudoti situcija ir „paįvairinti naktį“.

Tokios aplinkybės paaiškėjo teismui išnagrinėjus baudžiamąją bylą, kurioje Klaipėdoje dirbęs „Bolt“ pavežėjas Ramūnas K. buvo pripažintas kaltu dėl įvykdyto nusikaltimo – ne tarnybos metu taksi vykusiems Vilniaus pareigūnams jis pasiūlė įsigyti narkotinių medžiagų. Žinoma, ir sutiko jų parduoti. Už tai, kad neteisėtai disponavo narkotinėmis medžiagomis, teisėjas Marius Steponaitis nutarė anksčiau reikalų su teisėsauga neturėjusiam ir kaltę pripažinusiam Ramūnui K. skirti 2 tūkstančių eurų baudą. Kadangi parą jis praleido areštinėje, baudos dydis buvo sumažintas iki 1,9 tūkst. Eur.

Kaip taksi pavežėjas pasiūlė įsigyti narkotinių medžiagų ir kaip jas atvežė į viešbutį, geriausiai atskleidžia policijos pareigūnų pasakojimai. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Reagavimo valdybos 3-ojo skyriaus pareigūnas, kuris per programėlę telefone ir išsikvietė „Bolt“ pavežėją, apklausos metu pasakojo, kad tuo metu su kolegomis buvo Klaipėdoje, čia buvo surengti tarnybiniai mokymai, jų metu pareigūnai buvo apsistoję viename uostamiesčio viešbučių.

Pareigūnas neslėpė, kad vieną vakarą su kolegomis vakarojo, buvo nuvykę į vieną klubą, o apie 3 val. nakties išsikvietė taksi.

„Važiuojant link viešbučio visi tarpusavyje bendravome, mūsų pokalbio metu vairuotojas, ko gero, suprato, kad esame ne vietiniai, ir pradėjo mus kalbinti – paklausė, ar nenorime paįvairinti nakties, – prisiminė pareigūnas. – Nesupratome, ką jis sako, todėl paklausėme, ką jis turi omenyje. Tada jis pasiūlė parūkyti marihuanos arba „ką nors rimčiau“. Žinoma, paklausiau, ką jis turi omeny sakydamas „ką nors rimčiau“, o jis atsakė, jog gali pasiūlyti kokaino. Tada pasidomėjome kainomis, jis sakė, kad gramą parduoda už 100 eurų.“

Pareigūnas sakė, kad nors ir buvo ne tarnybos metu, tačiau privalėjo į tai reaguoti – juk taksi pavežėjas ką tik siūlydamas įsigyti kvaišalų padarė nusikaltimą. Bet tai dar reikėjo įrodyti.

Asociatyvi nuotrauka
„Paklausiau vairuotojo, kiek jis gali atvežti kokaino, o jis atsakė, kad kiekvienam po gramą, jis taip pat pridūrė, jog narkotikų su savimi neturi, tačiau žino, kur jų galima gauti, – pasakojimą tęsė policininkas. – Jis sakė, kad jeigu pavyks gauti, į viešbutį galės atvežti maždaug po valandos.“

Kai pavežėjo vairuojamas automobilis atvyko prie viešbučio, kuriame buvo apsigyvenę keleiviai, vairuotojas pamatė „labai daug policijos tarnybinių automobilių“.

„Jis nustebo, sakė, kad tiek policijos automobilių vienoje vietoje nėra matęs, todėl aš pagalvojau, kad prieš tai vykęs pokalbis apie kokainą yra nerimtas ir vairuotojas kalbėjo ne rimtai“, – pareigūnas sakė, jog baigę kelionę atsiskaitė su vairuotoju ir išsiskyrė, apie narkotines medžiagas daugiau nekalbėjo, nesitikėjo, jog jis kvaišalų atveš.

Bet po kurio laiko, kai pareigūnas jau gulėjo lovoje, sulaukė telefoninio skambučio. Po to – dar kartą, bet nė į vieną nesuspėjo atsiliepti, todėl pats pabandė ne kartą perskambinti.

„Man skambinęs vyras sakė, kad jis yra taksi vairuotojas, jau atvažiavo prie viešbučio, tiesa, kitu automobiliu, ir „atvežė mums“, – prisiminė policininkas. – Jis taip pat pridūrė, kad prie viešbučio yra daug policijos tarnybinių automobilių, todėl jis pavažiuos šiek tiek toliau nuo viešbučio ir sustos už krūmų, sakė, jog „bus vienoje vietoje ir nesufasuota“, prašė, kad ateičiau vienas.“

Šis netikėtas skambutis kaip reikiant pareigūną išmušė iš vėžių – jis buvo priverstas užkardyti neteisėtą prekybą narkotinėmis medžiagomis, todėl apie tai iš karto pranešė kartu viešbutyje gyvenusiems savo kolegoms. Vyrai nutarė, kad turi sulaikyti vairuotoją, bet veikti reikėjo labai greitai, kol šis dar nepersigalvojo.

Taip su pavežėju telefonu bendravęs pareigūnas nuėjo iki šio automobilio, o du kolegos (trečias jau miegojo) laukė prie viešbučio įėjimo.

„Jų paprašiau mane stebėti, kad su manimi nieko blogo nenutiktų, taip pat sutarėme, jog jeigu sulaikysiu vairuotoją arba sušuksiu „Policija“, jie man atbėgs į pagalbą, – sakė pareigūnas. – Taip jie situaciją stebėjo prie viešbučio kampo, aš nuėjau prie vairuotojo. Jis išlipo iš automobilio ir priėjęs prie manęs iš karto ištiesė savo ranką – ją buvo sugniaužęs, supratau, kad jis kažką joje laiko. „Štai, atvežiau“, – sakė jis, o aš tada sušukau „Stok, policija“. Po šių žodžių vaikinas iš karto ant vejos numetė tai, ką turėjo rankose – dar spėjau pamatyti, kad tai buvo folijos lankstinukas.“

Pareigūno teigimu, taksi pavežėjas nesipriešino ir vykdė reikalavimus: „Kai pasakiau, kad gultųsi ant žemės, jis iš karto atsigulė, sakė „atsiprašau“, o tada prie mūsų pribėgo mano kolegos, jie vaikinui parodė savo tarnybinius pažymėjimus.“

Apie tai, kad ne tarnybos metu sulaikė neteisėtai narkotinėmis medžiagomis disponavusį pavežėją, pareigūnai iš karto telefonu pranešė telefonu 112 ir paprašė atsiųsti kolegas iš Klaipėdos policijos komisariato. Kol šie atvyko, pareigūnai surado folijos lankstinuką, kurį išmetė jį parduoti ketinęs vairuotojas.

Asociatyvi nuotrauka
Tuo metu taksi pavežėjas Ramūnas K. teigė, kad į viešbutį vežtiems keleiviams pasiūlyti įsigyti narkotinių medžiagų nusprendė ekspromtu – supratęs, kad jauni vyrai vyksta iš vakarėlio, nė neįtarė, jog tai pareigūnai, todėl parduodamas kvaišalų norėjo užsidirbti pinigų.

Jis tikino, kad ne visi keleiviai buvo blaivūs, o važiuojant vienas esą pasidomėjo, gal jis automobilio bagažinėje turi alkoholio ir galėtų jo parduoti. Alkoholio vairuotojas neturėjo, tačiau, jo teigimu, vienas keleivių tuomet paklausė, gal tuomet jis turi parduoti kokaino.

„Atsakiau, kad nežinau, bet gal man ir pavyktų surasti, – sakė Ramūnas K. – Tada vienas keleivių pasakė, kad reikia 8 gramų, o prieš išlipdamas patikslino, jog nori 5 gramų ir už juos gali sumokėti iki 700 eurų. Pasakiau, kad kai gausiu ir būsiu netoliese, paskambinsiu, užsirašiau to keleivio telefono numerį.“

Per apklausą Ramūnas K. prisipažino, kad iš tikrųjų kvaišalų niekur nevažiavo ieškoti, o jų turėjo automobilyje, bet iš karto nepardavė, nes bijojo, jog šie kokainą gali atimti : „Aš buvau vienas, o jie – keturiese“.

Taksi pavežėjas neslėpė, kad kokainą buvo įsigijęs vos prieš kelias dienas – esą vienas vyras „tiesiog pasiūlė“ uostamiesčio automobilistų susitikime ir jis už 220 Eur nusipirko.

„Kokainą pirkau ne sau, nes nevartoju, esu kartą bandęs, bet man nepatiko – galvojau, kad kam nors parduosiu, nors dar nežinojau kam“, – teigė Ramūnas K.

Jis pridūrė, kad tai buvo pirmas kartas, kai bandė parduoti narkotines medžiagas: „Taip viskas sutapo, kad turėjau kokaino, o tie vyrai paprašė parduoti.“

Paklaustas, iš kur turėjo tiek drąsos, nes kokainą atvežė į viešbutį, prie kurio stovėjo daugybė policijos tarnybinių automobilių, Ramūnas K. sakė: „Vienu metu buvau pagalvojęs, kad vienas iš klientų gali būti policijos pareigūnas, bet tiesiog tada man labai reikėjo pinigų, todėl surizikavau ir atvežiau parduoti kokainą. Matyt, jaunas amžius neleido normaliai mąstyti, tačiau ir atvežęs kokainą, jo nepardaviau, pinigų už jį negavau.“

Ramūnas K. tikino, kad su juo bendravęs policijos pareigūnas esą išprovokavo padaryti nusikaltimą – iš viešbučio skambino keletą kartų ir klausė, kada jis atveš kokainą.

„Jeigu man nebūtų skambinę tiek kartų, kokaino būčiau nenuvežęs, nes jiems buvau pažadėjęs atvežti iki valandos laikotarpio, o atvežiau daugiau nei už valandos ir vien dėl tų papildomų skambučių“, – sakė pavežėjas, kuris policijos pareigūnams atvežė 1,302 g (32,8 proc.) kokaino.

Beje, ikiteisminio tyrimo metu Ramūnui K. buvo aliktas medicininės būklės tyrimas, jo šlapime buvo rasta kokaino.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)