Su Rusijos karine agresija kovojančią Ukrainą drebina didžiausias nuo karo pradžios korupcijos skandalas. Nuo pareigų nušalinta muitinės vadovybė, vyko kratos mokesčių inspekcijos vadovų namuose, už elektros generatorių pirkimą atsakingu buvęs infrastruktūros viceministras įtariamas paėmęs apie 400 tūkst. JAV dolerių kyšį, sulaukus kaltinimų savo reikmėms naudojus sužeistųjų gelbėjimui skirtą, JAV dovanotą visureigį atsistatydino prezidento administracijos vadovo pavaduotojas.

Bene skaudžiausiai Ukrainos reputacijai smogė skandalas gynybos ministerijoje, kurios pareigūnams jau pareikšti įtarimai. Paaiškėjo, kad karių maitinimui produktai perkami keliskart didesnėmis kainomis nei šie kainuoja įprastose Ukrainos maisto prekių parduotuvėse. 328,4 mln. eurų vertės sutartį gynybos ministerija pasirašė su bendrove, kurios įstatinis kapitalas siekia vos 25 eurus.

Pastaruoju metu pasigirsta rimtų abejonių, ar visa Vakarų karinė bei finansinė parama panaudojama efektyviai ir pasiekia pirmosiose fronto linijose kovojančius Ukrainos gynėjus.

Būtent šių korupcijos skandalų kontekste Ukrainos valdžios atstovai praneša apie esmines permainas. Nuspręsta iš pareigų atleisti gynybos ministrą Oleksejų Reznikovą, jam galbūt pasiūlant naujas pareigybes, o į jo vietą paskiriant karinės žvalgybos vadovą generolą Kyrylo Budanovą. Esą O. Reznikovą ir toliau ketinama palikti Ukrainos valdžioje, jam ketinama siūlyti vadovauti už šalies infrastruktūrą atsakingai ministerijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)