„Dažnam, o ypač jaunam žmogui, atrodo, kad rinkimai – vienos dienos reikalas. Atėjo ir praėjo. Retas susimąsto, kad kaip pasiklosi, taip teks miegoti bent 4 ateinančius metus“, – sako iniciatyvos mentorė Agnė Urbonaitė.

Rinkėjai turės dvi galimybes susipažinti su kandidatais: gyvuose debatuose jų savivaldybėje, kur galės išgirsti būsimo mero pažadus ir pamatyti visus kandidatus diskutuojant savivaldai rūpimais klausimais, ir platformoje rinkimai.zinaukarenku.lt, kur galės palyginti kandidatus į merus pagal deklaruotas pajamas, amžių bei kitas rinkėjui įdomias detales. Platformoje taip pat bus galima užduoti klausimus kandidatams, pažymima pranešime.

Į debatus, kurie vyks vasario 7 – kovo 3 dienomis, bus galima atvykti gyvai arba stebėti virtualiai socialiniuose tinkluose. Iniciatyva yra nešališka, todėl debatuose kviečiami dalyvauti visi savivaldybės kandidatai.

„Svarbu pamatyti kandidatus vienoje vietoje, kai vyksta esminės diskusijos apie viziją savivaldybei, planuojamus 4 metų darbus ir atsirinkti, kurios idėjos bei argumentai svarbiausi kiekvienam. Gyvai dalyvaujant debatuose geriausiai pasimato tikrieji lyderiai ir priimtiniausios idėjos“, – tikina „Žinau, ką renku“ tinklo mentorė Vidmantė Marcinkevičiūtė.

Šiemet debatus moderuos daugiau nei 30 žurnalistų iš skirtingų nacionalinių naujienų agentūrų, radijo ir televizijos bei naujienų portalų.

„Žinau, ką renku“ – nuo 2014 m. veikiantis nešališkas politikos stebėsenos tinklas, kuriame dalyvauja jauni žmonės iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių. Tinklo nariai – tai savanoriai, įsipareigoję laikytis nešališkumo principų. Organizuojami debatai yra Aktyvių piliečių fondo, finansuojamo EEE finansinio mechanizmo lėšomis, dalis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją