Tyrimas pradėtas pačioje praėjusių metų pabaigoje pareigūnams gavus pranešimą apie galimus pažeidimus, skelbiama pranešime žiniasklaidai.

Nuvykę į vietą, pareigūnai nustatė, kad nesilaikoma Paviršinių vandens telkinių tvarkymo reikalavimo, draudžiančio vandens telkinio pakrantės apsaugos juostoje sandėliuoti, šalinti, skleisti dugno nuosėdas, todėl darbai sausio 2 d. buvo sustabdyti.

Pranešama, kad darbus atlikusiai įmonei buvo duotas privalomasis nurodymas iki vasario 6 d. pašalinti iš vandens telkinio pakrantės apsaugos juostos supiltas dumblo nuosėdas ir vandens augalijos liekanas.

Vis dėlto įmonė, pradėjusi vykdyti privalomąjį nurodymą, pateikė prašymą pratęsti terminą – dėl nepalankių gamtinių sąlygų technika klimpsta į purvą. Įmonė darbus turi atlikti iki šių metų gegužės 31 d .

AAD praneša, kad būtų nustatytas tikslus ežero dugno ir pakrantės apsaugos juostos pažeistas plotas, Alytaus aplinkosaugininkai užsakė geodezinius matavimus. Baigus tvarkymo darbus, bus vertinama aplinkai padaryta žala ir administracinė atsakomybė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją