„Manau, kad Baltijos šalys yra pačios aktyviausios siūlant tai, kas gali būti įtraukta į sankcijų sąrašą. Ir mes tikrai daug padarėme namų darbų, kalbant apie įrodymų ir paaiškinimų rinkimą, kodėl sankcijos Rusijai yra reikalingos. Taigi, reikalinga daugiau sankcijų ir mažiau dvejojimo dėl jų griežtinimo. Nes, deja, kiekvieną kartą kai vyksta diskusijos apie sankcijas, visada atsiranda iniciatyva iš kažkieno pusės, kad būtų suteiktos kažkokios išimtys, netgi kai kalbama apie anksčiau įgyvendintas sankcijas“, – aiškino I. Šimonytė.

Premjerė tikino, kad bet koks bandymas sumažinti sankcijų griežtumą prieštarautų šių apribojimų tikslui – ekonomiškai izoliuoti Rusiją.

„Aš manau, kad tokios idėjos yra pavojingos ir jų įvykdymas sukeltų pavojų sankcijų sistemai. Mes turėtume norėti griežtesnių sankcijų ir aukštos Rusijos izoliacijos, o ne siekti kažkokio kito tikslo“, – teigė ji.

ELTA primena, kad penktadienį, vasario 3-iąją, ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė dalyvavo neformaliame Baltijos Ministrų Tarybos premjerų susitikime Taline.

Jame kartu su Estijos ministre pirmininke Kaja Kallas ir Latvijos ministru pirmininku Krišjaniu Kariniu premjerė aptarė saugumo situaciją regione ir pasirengimą būsimam NATO viršūnių susitikimui Vilniuje, paramą Ukrainai ir sankcijų Rusijai ir Baltarusijai klausimus, bendradarbiavimą energetinio saugumo srityje, „Rail Baltica“ projekto eigą ir kitus aktualius šalių partnerystės klausimus.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją