LVŽS pirmininko R. Karbauskio teigimu, kitos opozicinės frakcijos, prašančios neeilinės Seimo sesijos, šį klausimą tik politizuotų.

„Mūsų frakcija niekada nėra pritarusi tam, kad reikia šaukti neeilinę sesiją. (…) Aš vakar pats dalyvavau frakcijos posėdyje nuotoliniu būdu, mes tai aptarinėjome ir praktiškai nebuvo išsiskiriančios nuomonės. Visų nuomonė buvo tokia, kad dabar bandymas rengti neeilinę sesiją, bandymas aiškintis kažkurias aplinkybes, laike jau neturi jokios reikšmės tam pačiam tyrimui. (…)

Mes pripažinome, kad tos partijos, kurios dabar siekia neeilinio posėdžio, gali pasiekti vienintelio dalyko – politizuoti šį klausimą. O tai, mūsų nuomone, pakenktų tyrimui“, – penktadienį Delfi sakė LVŽS pirmininkas R. Karbauskis.

Jis pabrėžė, jog jokio skirtumo jau nedaro, kada bus galima išsiaiškinti, ar buvo, ar nebuvo nutekinta informacija K. Bartoševičiui – po savaitės, ar po trijų. Delfi primena, kad į Seimo pavasario sesiją parlamentas susirinks kovo 10 dieną.

Opozicinės LVŽS partijos pirmininkas R. Karbauskis priminė, jog K. Bartoševičiui yra pareikšti įtarimai, tyrimas tęsiasi, todėl gauti daugėti tiek įtariamųjų, tiek ir aukų.

„Dabar kaip tik mums atrodo, kad dabar kaip tik nereikia nieko politizuoti“, – pabrėžė jis.

Ramūnas Karbauskis

R. Karbauskis tikino, jog LVŽS frakcija mano, kad Seime turi būti sudaryta komisija – Seimo pavasario sesijoje, po rinkimų.

„Po savivaldybių rinkimų. Ir dabar bet koks bandymas tą klausimą vienaip, ar kitaip atnešti į neeilinę sesiją, tėra bandymas tą dalyką politizuoti“, – kalbėjo LVŽS vadovas.

LVŽS pirmininkas R. Karbauskis taip pat pasakojo, jog praėjusioje kadencijoje frakcijos atstovė Rimantė Šalaševičiūtė „labai stipriai dirbo prie Lytinių nusikaltėlių registro“.

„Tokie registrai yra kitose šalyse. Ji labai stipriai dėl to dirbo. Žmogus, kuris tą registrą sustabdė – Saulius Skvernelis. Dabar tas žmogus labai ryškiai reiškiasi, aiškina, kad mes nenorime, jog paaiškėtų tiesa ir taip toliau, tai jis tiesiog meluoja.

Nes jis padarė viską, kad to registro nebūtų. Aišku, jis nebūtų nusikaltimo sustabdęs, bet jis prisideda prie visuomenės saugumo. Ir mes šitoje vietoje bandome pasakyti, kad ta politika, kurios šiuo metu imasi S. Skvernelis ir socialdemokratai nėra sąžininga“, – tikino R. Karbauskis.

Jis dar pridūrė, kad „šie žmonės nenori tiesos“.

„Jiems rinkimų metu reikia kažkokių žinučių apie ką nors. Suprantu situaciją, S. Skvernelio (ir jo partijos, aut. p.) padėtis savivaldos rinkimuose tikrai yra prastoki, tą, ko gero, visi politologai pripažįsta – nėra žmonių, nėra komandų, kandidatų. Ir jam reikia pačiam kaip nors būti eteryje. Matyt, kad trūksta temų.

Man tik keista, kodėl socialdemokratai puola į šią temą. Nes jie tai turi tų stiprių merų. Bet gal miestuose jie neranda, kaip prieiti prie žmonių“, – svarstė LVŽS pirmininkas R. Karbauskis.

Jis dar kartą pakartojo, jog šiuo metu neeilinė Seimo sesija dėl šio klausimo tebūtų „rinkiminis triukas“.

„Daugiau nieko. Visiškai tiems žmonėms nerūpi nei aukos, nei informacijos išsiaiškinimas. Nes tie, kurie daugiausiai rėkia, jie daugiausiai ir nuveikė tam, kad būtų taip, kaip yra dabar“, – Delfi sakė R. Karbauskis.

LVŽS vadovas teigė, jog jo frakcijos atstovai ketvirtadienio rytą rengtame bendrame opozicinių frakcijų posėdyje dalyvavo, bet nepasakė, jog jungiasi prie šios iniciatyvos.

„Vienbalsiai, be jokių diskusijų pas mus buvo sutarta, kad turi būti komisija, reikia kelti klausimus apie įstatymų pakeitimus, registrus ir taip toliau. Bet tai nėra vienos dienos darbas. Ir ta viena diena veikia tik kaip rinkiminis triukas, o ne kaip noras sužinoti tiesą.

Mes gerbiame teisėsaugą, mes manome, kad šioje situacijoje tas tyrimas, kuris yra pradėtas, turi duoti rezultatus. Manau, kad to tyrimo bijo ir tie, ir tie“, – Delfi penktadienį sakė LVŽS lyderis R. Karbauskis.

Delfi primena, kad iš Seimo pasitraukusiam konservatoriui K. Bartoševičiui pareikšti įtarimai dėl seksualinio prievartavimo ir nepilnamečio asmens tvirkinimo. Kaip skelbė prokuratūra, turimi ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia įtarti, kad nusikalstamos veikos buvo įvykdytos įtariamajam esant Seimo nariu. Šiuo metu nukentėjusiais yra pripažinti 4 asmenys, tuo metu buvę mažamečiais arba nepilnamečiais.

Nuomonė pasikeitė

Ketvirtadienį neeilinę sesiją šaukti ragino Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcija Seime.

Bet dar ketvirtadienį Delfi visų opozicinių frakcijų atstovai patvirtino palaikantys idėją sušaukti neeilinę Seimo sesiją.

„Tikrai matome poreikį sužinoti informaciją, išgirsti atsakymus į klausimus, nes dabar jie tarsi kybo ore arba yra kaip kamuolys numetamas kitoms institucijoms. (...) Toks jausmas, kad Seimo pirmininkė kaip pašto perskirstytojas tas žinias nusiunčia į vieną ar kitą pusę“, – sakė LVŽS frakcijos seniūnė A. Norkienė.

Tačiau penktadienio rytą jos nuomonė pasikeitė.

„Susiklosčiusi situacija dėl Seimo nario įtarimų pedofilija yra labai rimta, susijusi su ikiteisminio tyrimo medžiaga, kuri šiuo metu neskelbiama. Nenorime, kad galimos pedofilijos tyrimas virstų tik politikavimu prieš rinkimus. Šiuo metu labiausiai reikėtų nepakenkti tyrimui ir kiek įmanoma padėti teisėsaugai išaiškinti visas aplinkybes“, – pranešime žiniasklaidai sako LVŽS seniūnė A. Norkienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)