Pasak jo, kaip vyks tyrimas, labai daug priklausys nuo to, kaip elgsis įtariamasis.

„Jeigu jis pripažįsta savo kaltę, tyrimas gali pasibaigti labai greitai: viską papasakoja, viską parodo, viską paduoda ir nors ir po dienos kitos gali būti ar baudžiamasis įsakymas ar kokia kita forma. Jeigu įtariamasis laikosi pozicijos, kad jis nekaltas, tada yra teikiami įrodymai iš kitos pusės, ir ekspertizių įvairiausių poreikis gali būti, kurios užtrunka, ir kitokių dalykų“, – vardijo P. Ragauskas.

„Tarkime, jeigu yra kokie nors įrašai, gali būti keliamos abejonės dėl tų įrašų tikrumo, dėl jų autentiškumo. Ar jie nėra kaip nors sulipdyti, ar deep fake“, – pridūrė jis.

Advokatas atkreipė dėmesį į tai, kad įtarimai pareikšti dėl veiksmų, kurie galimai atlikti K. Bartoševičiui jau būnant Seimo nariu.

„Iš tos informacijos, kuri dabar atsiradusi, sakyčiau, kad pono Kristijono situacija sudėtingesnė, negu galėjo atrodyti iš pradžių,“ - teigė P. Ragauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)