„Šiandien gedime kartu su artimaisiais... Lietuva neteko doro ir garbingo karininko. Šeima – mylimo vyro, sūnaus, tėčio. Ilsėkis ramybėje. Užuojauta artimiesiems, draugams, ginklo broliams bei sesėms“, – ir žinią, ir užuojautą paskelbė Lietuvos karo akademija.

Majoras A. Dilda praėjusių metų kovą, vos prasidėjus karui Ukrainoje, dalyvavo televizijos laidoje ir ragino nepasiduoti panikai, nes priešininkai tik to ir tesiekia.

„Šiuo metu Lietuvos karinė parengtis yra adekvati situacijai, kuri yra tiek pas mus prie sienų, tiek visoje Europoje. Kariai vykdo užduotis, vykdo pratybas, tiek mūsų kariai, tiek sąjungininkai, kurie yra Lietuvos teritorijoje. Tikrai nemanau, kad reiktų jaudintis dėl šiandieninės situacijos. Norėčiau nuraminti Lietuvos gyventojus ir svečius, kad čia jūs tikrai galite jaustis saugiai“, – dalijosi A. Dilda.

„Tai, kad Lietuva yra NATO narė, yra besąlygiškas saugumo jausmas. Tikrai ne paslaptis visiems, kad per visą laiką, kiek egzistuoja NATO, sakykime, kaip struktūra, aljansas – nei viena šalis priklausanti jai nebuvo užpulta ar kitaip paveikta priešininkų. Atgrasymas tikrai veikia. Mes prisidedame prie saugumo, tiek mes vykstame, tiek pas mus kitų šalių NATO kariai atvyksta. Aljansas yra stiprus ir pilnai pasirengęs atremti bet kokią grėsmę“, – raminančiai kalbėjo A. Dilda.

Jis pabrėžė, kad negalima pasiduoti panikai, ir, žinoma, reikia padėti Ukrainai ir jos žmonėms, taip, kaip patys suprantame ar galime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)