Seimo nariai siūlo valstybės ir savivaldybių valdomų įmonių vadovams suteikti galimybę dirbti vadovaujamose pareigose ilgiau nei dvi kadencijas iš eilės.

„Vyriausybė nutaria iš esmės pritarti Lietuvos Respublikos valstybės ir savivaldybės įmonių įstatymo (...) projektui ir Lietuvos Respublikos akcinių bendrovių įstatymo (...) projektui“, – rašoma Vyriausybės nutarime ir akcentuojama, kad Seimas turėtų tobulinti teikiamus teisės aktus pagal pateiktas pastabas.

Valstybės ir savivaldybės įmonių įstatymo ir Akcinių bendrovių įstatymo projektus iniciavo konservatoriai Antanas Čepononis, Edmundas Pupinis, Jonas Gudauskas, Algis Strelčiūnas, Mindaugas Skritulskas, Valdas Rakutis, Justinas Urbanavičius, Linas Slušnys, liberalas Juozas Baublys, „valstietis“ Juozas Varžgalys bei socialdemokratas Kęstutis Vilkauskas.
Politikai akcentuoja, kad pagal šiuo metu galiojančius teisės aktus įmonių vadovai negali eiti vadovaujamųjų pareigų ilgiau nei 10 metų iš eilės.

„Tokios teisės normų taikymas šiuo atveju prieštarauja teisinei logikai ir sudaromas prielaidos esamam vadovui nedėti maksimalių pastangų užtikrinant kokybišką įmonės valdymą, kuris būtų pagrįstas inovatyviu požiūriu“, – teigiama įstatymo projekto aiškinamajame rašte.

Taip pat pažymima, kad Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija (EBPO) taip pat paragino Lietuvą atsisakyti vadovų kadencijų skaičių ribojančių įstatymų nuostatų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)