VRM projekte numatyta, kad tais atvejais, kai asmuo įgyja kitos valstybės pilietybę, Lietuvos pilietybės netekimas įvyktų greičiau – dokumentų, įrodančių, kad kitos valstybės pilietybę įgijęs asmuo turi teisę į daugybinę pilietybę, pateikimo terminas sutrumpintas nuo 6 iki 3 mėnesių.

Pasak VRM, pakeitimais siekiama užkirsti kelią asmenims, kurie neturi teisės būti Lietuvos Respublikos ir kitos valstybės piliečiais, naudotis kelių valstybių piliečiams suteikiamomis teisėmis ir laisvėmis vienu metu.

„Pakeitimais siekiame efektyvesnių pilietybės netekimo procedūrų. Mūsų tikslas – užkardyti piktnaudžiavimo atvejus ir užtikrinti nacionalinį saugumą“, – VRM pranešime cituojamas viceministras Arnoldas Abramavičius.

Nauja tvarka numato, kad Migracijos departamentas, neturėdamas pakankamai duomenų, patvirtinančių, kad Lietuvos pilietis turi teisę į daugybinę pilietybę, išsiųs asmeniui pranešimą, kad jis ne vėliau kaip per 3 mėnesius nuo pranešimo išsiuntimo dienos pateiktų dokumentus, patvirtinančius, kad jis atitinka įstatyme nurodytas aplinkybes ir gali būti Lietuvos ir kitos valstybės pilietis.

3 mėnesių terminas galės būti pratęstas Migracijos departamento sprendimu, bet ne ilgiau kaip 2 mėnesiams. Jeigu asmuo per nurodytus terminus departamentui nepateiks prašomų dokumentų, Migracijos departamentas pradės pilietybės netekimo procedūrą.

VRM teigimu, Lietuvos piliečiai, įgiję kitos valstybės pilietybę, apie tokius pasikeitimus privalo pranešti per 2 mėnesius nuo pilietybės įgijimo dienos per Lietuvos migracijos informacinę sistemą (MIGRIS).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją