Kaip Eltai sakė „darbiečių“ frakcijos seniūnas Viktoras Fiodorovas, frakcija laikosi nuomonės, kad K. Bartoševičiui informacija apie teisėsaugos veiksmus vis dėlto buvo nutekinta.

„Apsisprendėme pasikviesti generalinę prokurorę. Suprantu, kad konfidencialumas ir visa kita, bet kažkaip jis (K. Bartoševičius – ELTA) sužinojo. Kažkur yra problema, kad informacija nuteka. Ir tai yra ne pirmas kartas, ir kalbame ne tik dėl neliečiamybių, bet apskritai – kad informacija, kuri turi būti konfidenciali, pakankamai laisvai vaikšto“, – tvirtino V. Fiodorovas.

ELTA primena, kad prieš daugiau nei savaitę konservatorių atstovas Seime K. Bartoševičius pranešė, jog atsisako Seimo nario mandato. Politikas teigė sprendimą priėmęs dėl asmeninių priežasčių.

Netrukus po to, kai parlamentaras paskelbė pasitraukiąs iš aktyvios politikos, generalinė prokurorė N. Grunskienė kreipėsi į parlamento pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen dėl K. Bartoševičiaus neliečiamybės panaikinimo. Prokurorė Seimo vadovę informavo apie K. Bartoševičiaus atžvilgiu pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl galimo seksualinio prievartavimo ir nepilnamečio asmens tvirkinimo.

VRK panaikino jo mandatą – K. Bartoševičius neteko teisinės neliečiamybės. Šią savaitę prokuratūra pranešė, kad K. Bartoševičiui pareikšti įtarimai dėl minėtų galimai padarytų nusikalstamų veikų – jis įtariamas keturių nepilnamečių prievartavimu, esant Seimo nariu.

Seimo opozicijos atstovai svarsto galimybę parlamente steigti laikinąją tyrimo komisiją, kuri aiškintųsi, ar K. Bartoševičiui nebuvo nutekinta informacija apie jo atžvilgiu vykdomą tyrimą ir bręstantį prokuratūros kreipimąsi į Seimą dėl imuniteto panaikinimo.

Prokuratūra savo ruožtu pabrėžia, kad teikiant informaciją dėl K. Bartoševičiaus Seimo pirmininkei V. Čmilytei-Nielsen, buvo laikomasi konfidencialumo principo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)