Tai reiškia, kad prašymus laikinai gyventi Lietuvoje kitų šalių piliečiai teikia ne atvykę į Lietuvą, o savo, namų, šalyje.

Vasario 1-osios duomenimis, per išorės paslaugų teikėją nuo metų pradžios iš viso gauta 310 prašymų įvairiose užsienio šalyse išduoti leidimus laikinai gyventi Lietuvoje. Pirmasis prašymas priimtas Turkijoje.

Būtent pastarojoje valstybėje kol kas ir sulaukta daugiausiai tokių prašymų – 63. Indijoje pateiktas 51 prašymas, 37 – Nepale, 36 – Jungtiniuose Arabų Emyratuose, 25 – Kirgizijoje, praneša Migracijos departamentas. Tokius prašymus iš viso galima teikti iš viso 34 pasaulio valstybėse.

Visais atvejais sprendimus dėl leidimo laikinai gyventi išdavimo ar neišdavimo priims prašymų autentiškumą ir pagrįstumą nagrinėsiantys Migracijos departamento specialistai. Tam skiriama nuo 1 iki 3 mėnesių, skelbiama pranešime žiniasklaidai.

Išorės paslaugų teikėjas, viešojo pirkimo būdu pasirinkta kompanija „VFS Global“, yra įgaliotas teikti klientams informaciją apie leidimų laikinai gyventi išdavimo tvarką, priimti prašymus bei privalomus pateikti dokumentus, rinkti asmens ir biometrinius duomenis, perduoti juos Migracijos departamento specialistams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją