Kaip teigiama PD išplatintame pranešime spaudai, A. Martinkus yra atleistas iš užimamų pareigų panaikinus leidimą dirbti su įslaptinta informacija.

„Leidimas panaikintas dėl šiurkščių kriminalinės žvalgybos veiklos pažeidimų, ryšių ir informacijos nutekinimo asmenims, siejamiems su organizuotu nusikalstamumu. Jo viešai paskleista informacija neatitinka tikrovės, vertinama kaip subjektyvios interpretacijos ir manipuliacijos, siekiant išvengti atsakomybės“, – teigiama PD pranešime spaudai.

PD pažymi, kad Vilniaus apygardos administracinis teismas atmetė A. Martinkaus skundą ir paliko galioti Vidaus reikalų ministerijos, PD, LKPB sprendimus dėl šio pareigūno atleidimo iš užimamų pareigų, praradus teisę dirbti su įslaptinta informacija.

Policija A. Martinkaus veiksmus vadina kerštu, manipuliacijomis ir noru padaryti įtaką šiuo metu Seime svarstomoms Kriminalinės žvalgybos įstatymo pataisoms.

„Algimanto Martinkaus ir jį atstovaujančių asmenų paskleista informacija vertinama kaip neatitinkanti tikrovės siekiant savanaudiškų tikslų išvengti – atsakomybės. Subjektyviai pateiktos, tikrovės neatitinkančios informacijos interpretacijos ir manipuliacijos vertinamos kaip kerštas ir siekis kompromituoti principingai savo pareigas atliekančius PD, LKPB pareigūnus bei diskredituoti ir sukelti abejones kriminalinės žvalgybos institutu, įtakoti viešąją ir politinę nuomonę bei sprendimus kriminalinės žvalgybos pakeitimo įstatymo projekto rengimo stadijoje“, – teigiama PD pranešime spaudai.

ELTA primena, kad Seimą pasiekė buvusio LKPB pareigūno A. Martinkaus raštas, kuriuo jis prašo parlamente inicijuoti laikinąją tyrimo komisiją, kuri įvertintų buvusių policijos vadovų, tarp kurių – buvęs LKPB viršininkas Rolandas Kiškis, jo buvęs pavaduotojas Andžejus Roginskis, buvęs Imuniteto valdybos viršininkas Elanas Jablonskas, veiksmus. Jis įtaria, jog buvę policijos vadai galėjo neteisėtai sekti kitus pareigūnus.