„Dėl bendros praeities mes panašiai suprantame galimas grėsmes ir esame pasiryžę stiprinti savo saugumą bei saugoti savo nepriklausomybę ir teritorinį vientisumą. Per pastaruosius dešimtmečius užmezgėme glaudų ir sėkmingą bendradarbiavimą, grindžiamą bendraminčių požiūriu į daugelį regioninės ir tarptautinės darbotvarkės klausimų, ypač užsienio ir saugumo politikos, energetinės nepriklausomybės, susisiekimo ir transporto infrastruktūros“, – rašoma ministrų deklaracijoje.

Akcentuojama, kad Estija, Latvija, Lietuva ir Lenkija turi bendrą viziją dėl veiksmų, būtinų siekiant atgrasyti ir apsisaugoti nuo grėsmių saugumui regione.

„Kartu parengėme iniciatyvas, kuriomis siekiama kovoti su hibridinėmis grėsmėmis, užtikrinti atgrasymą ir gynybą, stiprinti sienų saugumą, taip pat remti Ukrainą ir kurios vėliau buvo sėkmingai įgyvendintos įvairiomis formomis ir struktūromis, įskaitant Europos Sąjungą, NATO ir Jungtines Tautas“, – akcentuojama dokumente.

Ministrai pabrėžia, kad labai svarbu toliau teikti Ukrainai politinę, karinę, finansinę paramą ir humanitarinę pagalbą. Bendradarbiavimas NATO, kuriame nepakeičiamą vaidmenį atlieka glaudus transatlantinis ryšys, yra mūsų saugumo pagrindas, pažymima deklaracijoje.

„Būdami ES ir NATO nariais, pripažįstame, kad galime dar labiau sustiprinti savo bendradarbiavimą abipusės naudos labui. Mūsų šalių bendradarbiavimas turėtų būti plėtojamas politiniu ir praktiniu lygmeniu, kad būtų didinamos mūsų pastangos stiprinti kolektyvinį atgrasymą ir atsparumą bei skatinti ekonomikos augimą ir klestėjimą regione ir už jo ribų. Toliau tęsime ir stiprinsime glaudų bendradarbiavimą užsienio reikalų ministrų lygmeniu“, – akcentuoja ministrai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją