Seimo nario internetinės laidos pavadinimas – „Pasaulis atvirai su Mindaugu Puidoku“. Greta kitų kalbų čia rodomos ir neva Trečiojo Pasaulinio karo planas.

„Grėsmės, kad tas karas gali išvystyti į realiai, aktyviai veikiantį Trečiąjį Pasaulinį karą, kurio dabar tik preliudija yra Ukrainoje, tai kas vyksta, yra tikrai realūs, grėsmingi dalykai mūsų visam pasauliui ir visuomenei“, – savo laidoje sakė parlamentaras.

Šalia jo esančiame žemėlapyje vaizduojama, kad NATO šalys, tarp jų ir Lietuva, planuoja pulti Rusiją.

Paklausta apie tokią parlamentaro veiklą Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė–Nielsen ieško žodžių.

„Tai yra propaganda, tai tik klausimas yra naudingas įrankis, ar jis tai daro sąmoningai“, – sakė ji.

„Naudingas idiotas būtų pats geriausias apibūdinimas šito veikėjo, kuris nežinau, ką veikia Seime“, – LNK sakė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas.

LNK žinių žurnalistai kreipėsi ir į patį M. Puidoką ir uždavė jam aiškų klausimą – kieno yra Krymas.

„Krymas yra okupuotas Rusijos. Tai yra Ukrainos teritorija, kuri yra okupuota Rusijos“, – sakė jis.

M. Puidoko laidoje parodyta žemėlapyje Krymas yra pažymėtas kaip Rusija.

Konservatorius Bronislovas Matelis teigia, kad M. Puidokas skleidžia Kremliaus propagandą.

„Kremliaus atstovas sėdi Seime“, – kalbėjo politikas.

Mindaugas Puidokas

Konservatorius B. Matelis prašo Seimo etikos sargų M. Puidoko veiklą įvertinti.

„Jis davė Seimo nario priesaiką. Ir ten yra tokie žodžiai, kad jis įsipareigoja būti ištikimas Lietuvos Respublikai. Tai jau yra pagrindo kalbėti apie tai, kad M. Puidokas pažeidė Seimo nario priesaiką“, – argumentavo konservatorių atstovas parlamente.

M. Puidokas teigia, kad politiniai oponentai jo laidose ieško to, ko nėra.

„Tai pagrindžių dešimtimis vakarietiškų informacijos šaltinių, tokių kaip „The New York Times“, „The Economist“ ir taip toliau. Tai yra šitoje vietoje, tikrai, manau, politikavimas“, – sakė pats M. Puidokas.

Šis parlamentaras dabar priklauso Mišriai Seimo narių grupei. Keliai su Darbo partija išsiskyrė netrukus po Rusijos invazijos į Ukrainą.

„Kurį laiką jis šnekėdavo keistus dalykus, bet kai pradėjo kalbėti akivaizdžiai partijai žalingus mūsų nuomone, kad Ukraina pati kalta, jog ją užpuolė, jog čia yra vakarų kaltė ir panašius dalykus, partijos kolegos tiesiog neapsikentė“, – LNK žinioms sakė Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis.

Darbiečiai buvo apskundę M. Puidoką partijos Etikos komisijai, tada M. Puidokas iš partijos pasitraukė pats.

Dabar Darbo partijos lyderis klausia – ar M. Pudiokas taip kalba vedamas vidinio tikėjimo.

„Ar kažkokiais poveikiais iš išorės. Manau, kad atitinkamos institucijos į šiuos klausimus turėtų atsakyti“, – kalbėjo jis.

M. Puidoko internetinės laidos studija – virtuali, filmuojama yra prie žaliojo ekrano. M. Puidokas teigia, kad jo laidos biudžetas yra nulinis – viską daro jo patarėjai ir savanoriai.

„Ne, ne“, – sakė parlamentaras, paklaustas, ar jam kas nors moka atlygį už tokią skleidžiamą informaciją.

M. Puidokas į Seimą pirmą kartą buvo išrinktas praeitoje Seimo kadencijoje su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS). Bet vėliau ir jų keliai išsiskyrė.

Visą LNK reportažą žiūrėkite čia: