Portalas lrytas.lt remdamasis šaltiniais teigia, kad Seimo vadovė jau anksčiau buvo žodžiu informuota apie bręstantį N. Grunskienės kreipimąsi.

Tą vėliau patvirtino ir pati V. Čmilytė-Nielsen. Tačiau, pabrėžė Seimo pirmininkė, šios informacijos ji niekam neperdavė – net ir Seimo vadovybei.

„Informacija buvo ne tik nuasmeninta, bet nebuvo pasakyta iš kokios partijos ar frakcijos yra politikas, dėl kurio imamasi veiksmų“, – lrytas.lt žurnalistams teigė Seimo pirmininkė.

Pirmadienį N. Grunskienė oficialiai pasikreipė į V. Čmilytę-Nielsen. Pirmajame generalinės prokurorės rašte nebuvo minima jokia parlamentaro pavardė. Tačiau antrasis kreipimasis nebuvo nuasmenintas – raštas su K. Bartoševičiaus pavarde pasiekė Seimo pirmininkės biurą po poros valandų nuo pirmojo kreipimosi.

V. Čmilytė-Nielsen patvirtino, kad gavusi pirmąjį generalinės prokurorės laišką ji pakartotinai kreipėsi į N. Grunskienę. Pasak liberalų lyderės, laiške ji prokurorei patvirtino gavusi jos raštą.

„Kadangi tuo metu viešai pasirodė informacija, kad Vyriausioji rinkimų komisija gavo vieno Seimo nario kreipimąsi dėl mandato atsisakymo, taip pat paprašiau, kad generalinė prokurorė po komisijos sprendimo mane informuotų, ar dar išlieka poreikis kviesti neeilinę sesiją dėl rašte minimo atvejo“, – portalui lrytas.lt situaciją aiškino V. Čmilytė-Nielsen.

Visgi, Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vedėja Elena Martinonienė nurodė, kad Seimo pirmininkė teiravosi, ar prokuratūros kreipimasis ir vykdomas ikiteisminis tyrimas yra susijęs su mandato atsisakančiu K. Bartoševičiumi.

„Vėliau, Seimo pirmininkei pasiteiravus, ar K.Bartoševičius yra tas pats asmuo, kuris nurodytas atsiųstame rašte, ir įvertinus, kad šioje situacijoje tokios informacijos pateikimas yra reikalingas priimant sprendimus, buvo išsiųstas patikslinimas, kuriame įvardintas konkretus Seimo narys“, – aplinkybes detalizavo E. Martinonienė.

ELTA primena, kad pirmadienį konservatorius K. Bartoševičius pranešė, jog atsisako Seimo nario mandato. Netrukus po to, kai parlamentaras paskelbė pasitraukiąs iš aktyvios politikos, generalinė prokurorė Nida Grunskienė kreipėsi į parlamento pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen dėl K. Bartoševičiaus neliečiamybės panaikinimo. Prokurorė Seimo vadovę informavo apie pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl galimo seksualinio prievartavimo ir nepilnamečio asmens tvirkinimo, kuriame figūruoja ir Seimo nario mandato atsisakantis K. Bartoševičius.

Antradienį VRK panaikino jo mandatą – K. Bartoševičius neteko teisinės neliečiamybės. Parlamentaro įgaliojimai perleisti buvusiam krašto apsaugos viceministrui Viliui Semeškai.

Pats valdančiųjų konservatorių frakcijoje dirbęs parlamentaras neigia galimus įtarimus ir Eltai tikino priėmęs sprendimą dėl asmeninių priežasčių.

Kol kas prokuratūra oficialiai K. Bartoševičiui kaltinimų ar įtarimų nepareiškė.