„Pirmą kartą į Vašingtoną vykstu Liublino formatu, kuris mums – lietuviams ir lenkams – yra labai natūralus, nes mes ne tik dešimtmečiais, bet ir šimtmečiais visi kartu nuo Baltijos iki Juodosios jūros kovėmės už bendrą laisvę. Dabar atėjo laikas ukrainiečių laisvę įtvirtinti Europos Sąjungoje ir NATO, ir nugalėti bendrą priešą – to mes nepadarysime be Vašingtono, todėl Liublino trikampio rėmuose mūsų parlamentų vadovai sutarė sujungti jėgas už Atlanto: tiek su bendraminčiais JAV kongresmenais, tiek iš kairės, tiek iš dešinės, tiek su galingomis mūsų ir kitomis bendruomenėmis JAV, kurios kažkada pačios įtvirtino JAV laisvę, o vėliau Lietuvos ir Lenkijos laisvę. Dabar atėjo laikas įtvirtinti ir Ukrainos laisvę“, – prieš vizitą Seimo kanceliarijos Spaudos biurui sakė Užsienio reikalų komiteto pirmininkas.

Susitikimuose numatoma aptarti daugiašalės finansinės, karinės ir politinės paramos Ukrainai, Baltijos jūros regiono saugumo klausimus, būsimą Liublino trejeto (Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos) parlamentų pirmininkų vizitą į Vašingtoną.

Vizito metu bus aptartas Lietuvos pasiruošimas 2023 m. NATO viršūnių susitikimui Vilniuje bei kiti aktualūs užsienio politikos ir tarptautinio saugumo klausimai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)