„Frakcija kol kas turbūt nesiims jokių veiksmų. Vienas balsavimas, tai nėra jokia tragedija, pasiaiškinimai prastai skamba, ypač Seimo pirmininkė, kad reikalauja tik jo atsistatydinimo, o nereikalauja kitų. Bet ji, kaip partijos pirmininkė, negali siūlyti opozicinių frakcijų atstovams atsistatydinti. Tai tokių keistumų nuskambėjo. Vertinu tai kaip klaidą padariusio žmogaus nesugebėjimą paaiškinti“, – Eltai teigė E. Gentvilas.

„O sprendimą jis gali priimti pats ir neatmetu galimybės, kad sprendimas gali būti likti dirbti – nematau tragedijos. Gali būti sprendimas ir atsistatydinti iš komisijos, tai tada frakcija turėtų darbo galvoti, kas čia kitas turėtų eiti, nes pagal statutą Etikos ir procedūros komisijos nariai pasiūlyti turi gauti opozicijos pritarimą, kai valdantieji siūlo“, – pridūrė jis.

Visgi E. Gentvilas siūlo A. Bagdonui pasvarstyti, ar jam sprendimas tęsti darbą komisijoje nesukeltų tam tikrų sunkumų.

„Mes vakar nepriiminėjome jokių sprendimų, buvo pasiūlyta pagalvoti, ar jis gali dirbti toje komisijoje, nes, kaip vienas kolega pasakė: nusipiešei taikinį sau ant kaktos ir dabar visi stebės tavo balsavimus, įvertink tą. Tai jis gal ir įvertins“, – svarstė jis.

Liberalų frakcijos seniūnas pripažįsta, kad situacija dėl A. Bagdono balsavimo frakcijoje įnešė tam tikrų įtampų. Visgi politikas nesutinka su A. Bagdono jam išsakyta kritika dėl jo vadovavimo frakcijai.

„Buvo įnešta įtampų, bet čia visi galime nuryti. Aš, pavyzdžiui, niekaip nesuprantu jo pasakymo. Ir vakar kalbėjome per valdybą, kaip aš įžeidinėjau K. Glavecką, amžiną jam atilsį. Arba, kad aš neleidau A. Lydekai eiti į Užsienio reikalų komitetą. (...) Kai tik atsirado galimybė, jis perėjo į Užsienio reikalų komitetą. Jokio įžeidinėjimo, jokio nurodinėjimo ir aš negaliu nurodinėti“, – sakė E. Gentvilas.

Trečiadienį vykusiame Liberalų sąjūdžio Valdybos posėdyje Seimo narys Andrius Bagdonas pranešė apie pasitraukimą iš partijos pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen pavaduotojų gretų.

ELTA primena, kad pirmadienį Seimo pirmininkė pareiškė, jog A. Bagdonas turėtų pasitraukti iš Seimo Etikos ir procedūrų komisijos.

Ji taip pat pranešė svarstanti dėl nepasitikėjimo Liberalų sąjūdžio frakcijos nariu A. Bagdonu, kaip savo pavaduotoju partijoje.

A. Bagdonas kritikos sulaukė dėl savo sprendimo balsuojant Etikos ir procedūrų komisijoje, kai nutarė nepritarti siūlymams, kad Seimo narys Remigijus Žemaitaitis pažeidė etiką savo socialiniuose tinkluose kvestionuodamas visuomenininko Andriaus Tapino surinktų lėšų Ukrainai panaudojimą.

Seimo etikos sargams buvo apskųsti keli Regionų frakcijos nario R. Žemaitaičio įrašai socialiniame tinkle „Facebook“. 2022 metų liepos 11 dienos įraše jis kėlė klausimą, ar „Laisvės TV“ įkūrėjas Andrius Tapinas, rinkęs lėšas Ukrainai skirtam koviniam dronui „Bayraktar“, nepralošė tų pinigų. Liepos 16 dieną šį lėšų rinkimą jis pavadino galima afera.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją