Politiko veikla

Sausio 15–22 d. politikas dalyvavo konferencijoje „Ateities kongresas 2023“ Čilės sostinėje Santjage. Čia K. Bartoševičius praleido savaitę. Po šios komandiruotės, finansuotos iš Seimo kanceliarijos, jis turėjo suplanuotą kelionę į Indiją, kur, kartu su kitais parlamentarais, būtų dalyvavęs projekto „Demokratijos tinklo programa“ darbotvarkėje.

Tiesa, į Delį K. Bartoševičius jau nebeišvyko, nes antradienį, sausio 24 d. Vyriausioji rinkimų komisija panaikino jo Seimo nario mandatą.

Kiek anksčiau – praėjusių metų spalio 16-20 dienomis tuometis Seimo narys vyko į Berlyną, kur dalyvavo Europos Parlamento technologijų vertinimo organizacijos konferencijoje „Lūžis visuomenėje – technologijų vertinimas kaip pagalba“, Europos Parlamento technologijų vertinimo organizacijos Tarybos posėdyje ir susitikimuose su Vokietijos valdžios atstovais. Dienpinigiai šios komandiruotės metu K. Bartoševičiui buvo mokėti iš TS-LKD frakcijai skirtų lėšų.

Rugpjūčio 24–28 d. jis dalyvavo renginyje „Europos politikos festivalis“ Mariageryje, Danijoje. Komandiruotė buvo apmokėta Seimo kanceliarijos, kaip ir dar viena kelionė į Daniją truputį anksčiau – gegužės 6 d.

Kristijonas Bartoševičius

Nepaisant to, konservatorių frakcijos narys buvo minimas ir tarp uoliausiai posėdžius lankiusių Seimo narių – jis dalyvavo 92,25 proc. Seimo rudens posėdžių.

Laukiama TS-LKD pozicijos

Ketvirtadienį TS-LKD Prezidiumas susitiks Seime aptarti partijos poziciją dėl ikiteisminio tyrimo, kuriame figūruoja buvęs frakcijos kolega.

Po žinios apie K. Bartoševičiaus atsistatydinimą iš Seimo Naujienų agentūrai ELTA frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė sakė, jog kadencijos metu yra iš frakcijos nario girdėjusi abejonių dėl darbo Seime.

„Tai, ką matau spaudoje, – šokiruoja“, – sakė frakcijos seniūnė.

Ji akcentavo, kad ši situacija yra „nemenkas smūgis“.

Pats politikas tvirtino sprendimą priėmęs dėl asmeninių priežasčių.

„Atsisakau dėl asmeninių priežasčių. Kitų planų neturiu“, – Eltai teigė K. Bartoševičius, paaiškinęs, kad ketina atsitraukti nuo aktyvios politikos.

Vis dėlto netrukus po to generalinė prokurorė Nida Grunskienė kreipėsi į parlamento pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen dėl K. Bartoševičiaus neliečiamybės panaikinimo. Prokurorė Seimo vadovę informavo apie pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl galimo seksualinio prievartavimo ir nepilnamečio asmens tvirkinimo, kuriame figūruoja ir Seimo nario mandato atsisakantis K. Bartoševičius.

Antradienį VRK panaikino jo mandatą – K. Bartoševičius neteko teisinės neliečiamybės. Parlamentaro įgaliojimai perleisti buvusiam krašto apsaugos viceministrui Viliui Semeškai.

Tiesa, antradienį K. Bartosevičius Eltai sakė, kad su juo teisėsauga dar susisiekusi nebuvo.

„Nesusisiekė niekaip. Manęs niekaip nepasiekė“, – Eltai antradienį sakė K. Bartoševičius.

Kristijonas Bartoševičius

„Šiandien dirbdamas Briuselyje išgirdau apie pradėtą ikiteismini tyrimą dėl Seimo frakcijos nario K. Bartoševičiaus galimai įvykdyto nusikaltimo ir buvau sukrėstas. Nors Seimo narys nepriklauso partijai, tačiau jaučiame atsakomybę už kiekvieną su TS–LKD sąrašu išrinktą žmogų. Esam kaip bendruomenė šokiruoti paskelbtos informacijos“, – pirmadienį raštu perduotame komentare situaciją įvertino partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

Į skandalą sureagavo ir kiti partijos bei frakcijos nariai, premjerė.

K. Bartoševičius Seime dirbo Kultūros ir Ateities komitetuose, priklausė Priklausomybių prevencijos komisijai, per Seimo rinkimus gavo 2 941 pirmumo balsą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)