Iš dabar paties karščiausio karo Ukrainoje taško, iš Bachmuto, į Lietuvą atvykę Ukrainos kariai tvirtino, kad jie gali galvoti tik apie gynybą, puolimą ir pergalę, nes kito pasirinkimo nėra – priešingu atveju bus su žeme sulyginta ir Ukrainos teritorija, ir išnaikinti ukrainiečiai. Rusai esą ir dabar tai jau daro, nes plačiai kare naudoja cheminį ginklą, nors apie tai garsiai niekas nedrįsta kalbėti.
„Mes kariaujame. Lietuviai – laukia. Kas žino, kur pasileis šis žvėris. Lenkija, Čekija... Jis [Putinas] juk jau oficialiai pasakė, kad po Ukrainos eis į tas šalis, kurios jai padėjo. Kovosime iki galo. Jūsų prašome tik vieno dalyko, kad padėtumėte mums kaip europietiška šalis, kultūringa šalis. Pagalbos valandą prieš agresiją, prieš velnią. Padėkite, jeigu galite, kol esame. Kad tokio vargo nepatirtumėte jūs“, – ir įspėjo, ir broliškai prašė iš Ukrainos fronto į Lietuvą atvykę kariai.
Vienas iš jų Delfi laidoje "Iš esmės" prisiminė net anekdotu tapusią istoriją, įrodančią, kaip Rusijai trūksta įvairų priemonių. 
„Pas juos ten cirkas. Pavasarį buvo tokia situacija, prieš gegužės 9 dieną. Kryptis – Iziumas. Slėnis, buvo šturmas. Stebėdami tą jų šturmą, juokėmės, buvo labai juokinga, nes jie į tą skerdyklą, tiesiai į tą skerdyklą, siuntė pusnuogius, tik su šortais ir šalmais. Mes, ačiū Dievui, turime draugų, sąjungininkų, motinų, vaikų, kurie padeda, atiduoda mums paskutinius marškinius. Ačiū ir jums, ačiū lietuviams“, – dėkojo Čiornyj.
Askold tikino, kad ukrainiečiai kol kas dar nežengė ir vieno itin svarbaus žingsnio. 
„Noriu pridurti, kad dar nepradėjome kariauti Rusijos teritorijoje, paisome karo taisyklių, o jie nepaiso nieko. Dabar Rusijos ir Baltarusijos teritorijose turime teisėtų taikinių. Galime pradėti po truputį tą daryti. Mes, kaip mėgsta sakyti Putinas, dar net nepradėjome. Yra baltarusiai, gyvenantys okupacijoje. Nepamenu, kad Baltarusijoje gaudytų ukrainiečius diversantus ir sakytų, kad jie planuoja nuversti Aliaksandą Lukašenką. Bet tokių dalykų galima sulaukti. Rusijoje yra ukrainietiškų regionų. Yra etninių ukrainiečių. Yra rusų, nepalaikančių Putino, pažįstu tokių. Todėl kol kas nieko ir nepradėjome. Bet tai yra artimos ateities klausimas“, – patikino Askold.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)