63 metų šilutiškis su sūnumi automobiliu mėgino įveikti kelią ties Paleičių kaimu. Kelias yra užlietas ir rekonstruojamas. Potvynis jį taip paplovė, kad ant kelio radosi net iki 1,5 metro gylio duobė. Į ją mašina prasmego daugmaž iki pusės.

Vairuotojas ir jo negalią turintis 33 metų sūnus iš automobilio sugebėjo užsiropšti ir užsilipo ant jos. Bet išsikviesti pagalbos jie negalėjo, nes sušlapo mobilusis telefonas.

Sūnus nemokėjo plaukti, todėl liko ant mašinos variklio dangčio. O tėvas puolė į vandenį ir nuplaukęs į krantą nuėjo pas netoliese gyvenančius. Kad šie tarnybas kviestų ir jo sūnų iš vandens padėtų vaduoti.

Gan greitai atvyko ir policija, ir ugniagesiai, bet pirmieji atskubėjo Paleičių kaimo gyventojai. Jie iki nuskendusios mašinos nuplaukė valtimi ir vyrą parplukdė į krantą.

Ir tėvas, ir sūnus atsidūrė ligoninėje. Abu stipriai sušalo.

„Vieno kūno temperatūra buvo 35 laipsniai, kito – 33 laipsniai. Buvo nuimti šlapi rūbai, uždėti sausi, apkloti, į veną lašinti šildantieji tirpalai. Jie per dvi valandas pilnai atsistatė jų funkcijos ir išleisti namo“, – LNK apie incidentą pasakojo medikas Kasparas Gylys.

Ilgai užsitęsusi hipotermija pavojinga gyvybei. Bet medikai sako, kad šį kartą vyrams pasisekė, jie gan greitai buvo išvaduoti iš potvynio.

„Gyvybinės funkcijos tikrai nebuvo sutrikusios, nei kvėpavimas, nei kraujotaka. Nes nereikėjo atlikti papildomų tyrimų, nes jie visiškai gerai jautėsi“, – sakė medikas.

Ugniagesiai iš vandens ištraukė ir apsemtą automobilį.

„Ugniagesiai gelbėtojai, apsivilkę kostiumus, su gumine valtimi nuplaukė ik automobilio, užkabino lyną ir parplaukė atgal, prikabinom prie autocisternos ir ištempėm automobilį iš vandens“, – kalbėjo Šilutės Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Rimantas Macijauskas.

O šilutiškiai nesupranta, kas vyrus į užlietą kelią nuviliojo.

„Jeigu kelias jau buvo apsemtas, tai jau buvo, manau, apsemtas nemažai. Tikrai įspėjamieji ženklai buvo. Taip kad nežinau, nebent rizikavo. Kiti bando, su džipais, aukštesnėmis mašinomis pravažiuoja. Bet su lengvosiomis rizikuoti... Tai čia jo problema yra“, – sakė vienas Šilutės gyventojas.

„Neturiu supratimo, žmonės baimės tikriausiai neturi, arba labai stipriai reikia važiuoti“, – svarstė kita miesto gyventoja.

Nelaimė dėl potvynio.

Kitas svarstė, jog šiuo keliu galbūt važiuojama buvo „dėl įdomumo“.

„Turėtų į ženklus žiūrėti ir nevažiuoti per apsemtus kelius. Tu nežinai, koks gylis, nerizikuočiau ten asmeniškai važiuoti“, – tikino kita vietos gyventoja.

Išsigelbėję nelabai sugebėjo paaiškinti, ko jiems potvynio užlietame kelyje reikėjo.

„Jie kaip aiškino mūsų pareigūnams, tai kad važiavo kažkokio tai vandens parsivežti. Aiškiai ir nepaaiškino, kažkokio vandens važiavo. Kadangi ne vietiniai, tai taip ir atsitinka. Nes vietiniai žinojo visą situaciją, kad ten yra gilu“, – LNK žinioms sakė Šilutės Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas.

Beveik toje pačioje vietoje skendo ir dar viena mašina. Po Naujųjų staiga plūstelėjęs vanduo iki stogo apsėmė kelkraštyje stovintį automobilį.

„Palikau mašiną ir kai kitą dieną nuėjau, jau ji buvo visa paskendusi, viskas“, – LNK pasakojo šio automobilio savininkas Vitalijus.

Iškviesti ugniagesiai, esant stipriai srovei ir kylant vandens lygio ištraukti minėto automobilio nesugebėjo. Tad mašinos savininkui teko prašyti traktorininko pagalbos.

Pareigūnai ragina vairuotojas būti atidžiais ir nesiveržti į ženklais pažymėtus pavojingus kelio ruožus. Šilutės rajone vis dar yra užlieta apie 10 tūkst. hektarų teritorija.

Visą LNK reportažą žiūrėkite čia: