Kaip Delfi patvirtino Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorakovskaja, pareigūnai gavo pranešimą apie incidentą sostinėje, netoli Kačialovo gimnazijos, kai maždaug 7 val. 40 min., pakeliui į pamokas, mergaitę užpuolė nepažįstamasis.

Pasak jos, renkama medžiaga pagal Baudžiamojo kodekso 145 str., kur numatyta atsakomybė už grasinimus nužudyti ar sunkiai sutrikdyti sveikatą.

„Įvykis tiriamas. Įtariamasis nenustatytas. Vyksta tyrimas, – informavo policijos atstovė ir pridūrė, kad įtariamojo nustatymą apsunkino ir pavėluotas kreipimąsis. – Kadangi mergaitės tėvai kreipėsi tik po dviejų su puse valandų, pareigūnai negalėjo dirbti karštais pėdsakais, todėl raginame kuo greičiau kreiptis į policiją ir nedelsiant skambinti 112.“

Išgelbėjo praeivė

Užpultai mergaitei į pagalbą atskubėjo praeivė, kuri sutiko Delfi papasakoti visą istoriją, tik prašė neskelbti jos vardo paaiškindama, kad baiminasi dėl savo šeimos saugumo.

„Baisu, kas darosi aplinkui, – kalbėjo ji. – Viskas vyko taip, ryte, išeidama iš darželio, eidama per gatvę, išgirdau, kad labai garsiai verkia mergaitė. Pamačiau, kad labai arti jos stovi palinkęs vyrukas. Einu link jų, mergaitė žiūri į mane iš siaubo išplėstomis akimis, galvoju reikia būtinai prieiti, nes jei jie ir pažįstami, tai kažkas įvyko.“

Kai moteris tik priėjo prie jųdviejų, tamsiai apsirengęs vyrukas į ją pasižiūrėjo ir nieko nesakęs pabėgo.

„Bandžiau klausti tos merginos, bet ji visą laiką labai garsiai verkė ir šnekėjo tik rusiškai, o rusų kalbos nelabai suprantu. Todėl negalėjau išsiaiškinti, kas tiksliai įvyko. Išsiaiškinau, kad ji eina iki mokyklos, pasisiūliau ją iki ten palydėti. Ji visą kelią verkė, palydėjau prie durų, pasiūliau paskambinti jos mamai, bet ji sakė, paskambins pati“, – situaciją prisiminė pašnekovė.

Užpuolikas buvo apsirengęs juoda striuke ir kelnėmis, maždaug 170 cm ūgio, taip pat lyg ir buvo užsidėjęs juodą medicininę kaukę, tačiau kadangi buvo tamsu ir viskas įvyko labai greitai, liudininkė tiksliai šios detalės neįsidėmėjo.

„Matėsi tik jo nosis ir akys. Jis buvo galva aukštesnis už mane, – sakė ji, o paklausta, ar nebuvo baisu, atsakė. – Aišku visa drebėjau, bet mergaitės rėkimas buvo svarbiau nei mano baimė, nes pati turiu vaikų. Ir visą kelią jai po to kartojau, kad ji šaunuolė, visą laiką rėk ir tave kažkas išgirs. Bet tuo momentu, kai ėjau link jos, gatvėje nebuvo nei vieno žmogaus, net apsidairiau. Tai buvo 7 val. 45 min., kai visi važiuoja į darbus, eina į darželius, vedžioja šunis, ten visada yra žmonių, bet tą akimirką nieko nebuvo.“

Negalėjo patikėti, ką išgirdo policijoje

Dėl šios istorijos į Delfi paskambino mergaitės tėvas, kuris pasakojo, kad užpuolikas grasino vaikui perpjauti gerklę ir bandė ją kažkur nusitempti.

Jis, vos išgirdęs, kas nutiko dukrai, suskubo kreiptis į Vilniaus miesto 5 policijos komisariatą su pareiškimu.

„Šiandien ryte nuvažiavom į policiją paklausti, kodėl praėjo tiek laiko ir niekas dar net neapklaustas. Policija pasakė, nėra žmonių. Mums pasakė, trūksta 50 proc. žmonių, norint apklausti 12-metį vaiką, reikia psichologo, bet trūksta ir jų. Nežinom, kada apklausim, nežinom, kada bus. Paklausėm, kas yra tyrėjas, mums pasakė, kad jis bus tik po pietų, galite skambinti, gal kažką pasakys“, – baisėjosi tėvas.

Asociatyvioji nuotr.

Vyras taip pat pridūrė, kad jo paties kaimynai bei Karoliniškių gyventojai feisbuke, kur buvo aprašytas mergaitės užpuolimas, užsiminė, kad tai – ne pirmas panašus incidentas.

„Jeigu čia ne pirmas atvejis, ką žmonėms daryti? Žinote, visko gali būti, gal netyčia kažkas kažką išgąsdino. Bet internete rašo, kad tai ne pirmas toks atvejis. Kodėl policija nieko nedaro? Pas mus pinigai yra viskam skiriami, tik ne Lietuvos policijai. Dabar jau mokykloje ragina vieniems vaikams neiti į mokyklą. Žmonės nežino, ką daryti, gal patiems imti patruliuoti gatvėse“, – piktinosi jis.

Pareigūnų išties trūksta

Dėl policijos pareigūnų trūkumo pavojaus varpais jau ne pirmus metus skambina ne tik profsąjungos, problemą ne kartą viešai pripažino ir policijos vadovai.

Interviu Delfi Lietuvos policijos profesinės sąjungos pirmininkė Roma Katinienė yra sakiusi, kad Vilniuje padėtis kritinė, čia trūksta itin daug pareigūnų.

„Darbo krūviai tapo nepakeliami, ir ne vienas pareigūnas, pasitraukęs iš tarnybos Vilniaus mieste, įvardijo kaip pagrindinę prežastį būtent darbo krūvį. Kai pareigūnas Vilniuje turi 150 nagrinėtinų medžiagų, su kuriomis jam tenka dirbti, o tuo metu jų kolegos kitur turi tik 10–20 medžiagų, tai yra tiesiog nesuvokiama“, – kalbėjo R. Katinienė.

Policijos atstovas R. Matonis Delfi informavo, kad pareigūnų trūkumas sostinėje – 22 proc.

Anksčiau LRT yra skelbę, kad dėl pareigūnų trūkumo policijos ekipažuose dirba šauliai ir policijos rėmėjai, o iš viso sostinės komisariatui trūksta 400 pareigūnų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)