Pirmadienio popietę K. Bartosevičius Žinių radijo laidoje „Aktualusis interviu“ pirmadienio vakarą teigė, jog yra šokiruotas.

„Na, aš esu tiesiog šokiruotas kol kas. Ir nežinau, kokių dar komentarų galėčiau pateikti“, – laidoje sakė jis.

Politikas Žinių radijui teigė, jog apie jam metamus įtarimus sužinojo ir Generalinės prokuratūros pranešimo spaudai.

K. Bartosevičius tikino, jog į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK) dėl Seimo nario mandato panaikinimo kreipėsi dar penktadienį. Norėjo tai padaryti ir anksčiau.

„Aš kreipiausi į VRK dar penktadienį. O norėjau kreiptis ir dar anksčiau, tačiau buvau komandiruotėje.. Na, daug įvairiausių sutapimų buvo. Todėl VRK mano pareiškimas pasiekė tik penktadienį. (…) Taip, mano atsistatydinimas yra susiję su mano asmeniniu gyvenimu, labiausiai su mano sveikatos būkle. Mano problemos yra daugiausiai psichologinės“, – aiškino jis.

K. Bartoševičius kartojo, jog net neįsivaizduoja, kodėl jam pareikšti tokie įtarimai ir yra labai nustebęs.

„Net neįsivaizduoju, esu labai nustebęs“, – tikino politikas.

Paklaustas, ar su juo jau buvo susisiekę prokurorai, K. Bartoševičius tikino, jog dar ne.

„Ne, nebuvo. Gal per šį pusvalandį galimai skambino, nesugebėjau pakelti, bet žurnalistams atsakinėjau. Iki šio momento, kai mes kalbamės nebuvo susisiekę nei prokurorai, nei tyrėjai“, – tikino jis.

„Yra buvę pas mane Seime atvykę vaikų keletas ekskursijų, susitikimų su Seimo nariu. Esu ir pats lankęsis Zarasuose Jaunimo centre, su jaunimu susitikęs. (…) Mes buvome Jaunimo centre. Dažniausiai tokiuose centruose mažesniuose miestuose vaikai nebūtinai turi pakankamo turinio kaip leisti laisvalaikį.

Tokie jaunimo centrai, jaunimo erdvės yra saugi erdvė, kurioje yra paskirti specialistai. Ir su tuo jaunimu kažką veikia. Tai tiesiog gavau kvietimą apsilankyti, organizavau vizitą į Zarasus. Ir vienas iš mano vizitų ir buvo būtent į tą jaunimo erdvę“, – Žinių radijo laidoje „Aktualusis interviu“ sakė jis.

Jis dar kartą kartojo, jog nežino kaip tokie kaltinimai jam galėjo būti pateikti.

K. Bartoševičius teigė, jog prieš kurį laiką apie savo sprendimą trauktis iš Seimo kalbėjo su Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) frakcijos Seime seniūne Radvile Morkūnaite–Mikulėniene.

„Kol kas aš kalbėjausi savo sprendimą pasitraukti iš Seimo su frakcijos seniūne. Ir su ja kalbėjau jau seniau. Dabar, šiandien nekalbėjau su savo kolegomis, todėl, kad neturėjau laiko. Nežinau net ką jiems pasakyti“, – kalbėjo K. Bartoševičius.

Paklaustas, ar tai gali būti šmeižtas, politikas tikėjosi, jog ne.

„Aš nežinau, galbūt, sunku dabar spręsti. Galbūt tai yra noras apšmeižti, tikiuosi, kad taip nėra. Man sunku yra komentuoti“, – Žinių radijo eteryje pirmadienį sakė iš Seimo pasitraukti norintis politikas, apkaltintas pedofilija.

Generalinė prokurorė Nida Grunskienė pirmadienį kreipėsi į Seimo pirmininkę Viktoriją Čmilytę–Nielsen dėl K. Bartoševičiaus neliečiamybės panaikinimo.

Prokuratūra informavo apie 2022 m. lapkričio 15 d. pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl galimai įvykdytų nusikalstamų veikų, numatytų Baudžiamojo kodekso (BK) 150 straipsnio 4 dalyje, 153 straipsnio 1 dalyje ir 150 straipsnio 3 dalyje.

BK 150 straipsnio 4 dalis numato, kad tas, kas tenkino lytinę aistrą su mažamečiu prieš šio valią analiniu, oraliniu ar kitokio fizinio sąlyčio būdu panaudodamas fizinį smurtą ar grasindamas tuoj pat jį panaudoti, ar kitaip atimdamas galimybę priešintis, ar pasinaudodamas bejėgiška nukentėjusio asmens būkle, baudžiamas laisvės atėmimu nuo 3 iki 13 metų.

BK 150 straipsnio 3 dalyje nurodoma, jog tas, kas minėtus veiksmus atliko nepilnamečiam asmeniui baudžiamas laisvės atėmimu nuo 2 iki 10 metų.

BK 153 straipsnio 1 dalyje nurodoma, kad tas, kas atliko jaunesnio negu 16 metų asmens tvirkinimo veiksmus, baudžiamas laisvės apribojimu arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 5 metų.