„Galbūt jūs pamenate, kaip JAV prezidentas George‘as Bushas vyresnysis 1991 m. viešėjo Kyjive ir įtikinėjo ukrainiečius nesiekti nepriklausomybės? JAV elito įsivaizdavimu, jei ima byrėti didžiulė branduolinė valstybė, tai – labai pavojingas dalykas.

Kaip tik šito aš ir bijau: kad Vakarų tikslu gali tapti Rusijos kariuomenės išvarymas iš Ukrainos ir tokios situacijos užkonservavimas. Rusijos kariuomenė atsitrauks už 2022 m. vasario 24 d. ribų, o pati Rusija liks izoliuota. Putinas kažką pasodins į kalėjimą, kažką nužudys, bet tai bus laikoma Rusijos vidaus reikalu.

Ir štai turėtume tokią didelę Šiaurės Korėją, apsuptą spygliuota viela. Tokia padėtis, matyt, tenkintų Vakarus. Tačiau ji būtų nepakenčiama mūsų tautai“, – interviu „Delfi“ svarsto Kašinas.

Jis taip pat pabrėžia, jog negalima pasitikėti Rusijoje šiuo metu atliekamų apklausų rezultatais: „Dėl sociologijos. Įsivaizduokite 1984 metų Lietuvos TSR, kurioje KGB ir komunistų partija vykdo visuomenės apklausą. Manau, rezultatai liudytų, kad lietuviai palaiko draugą Andropovą ir pritaria karui Afganistane, į kurį, beje, buvo siunčiami ir lietuviai.“

Kašinas griežtai kritikuoja požiūrį, kad Rusijos visuomenei tenka kolektyvinė kaltė už tai, ką išdirbinėja Putino režimas.

„Taip, Rusijoje yra ir žmogėdrų, bet aš manau, kad vienam žmogėdrai tenka bent vienas, o greičiausiai ne vienas, bet dešimt žmonių su visai kitomis vertybėmis ir prioritetais, – teigia ‚Delfi‘ pašnekovas. – Tepti juos visus ta pačia spalva būtų neteisinga ir prieštarautų vakarietiškos teisės principams.

Yra konkretūs nusikaltėliai. Turime išsiaiškinti, kas konkrečiai žudė žmones Bučoje, ir tie, kurie tai darė, turi sėsti į kalėjimą. Bet akivaizdu, kad visa visuomenė neturėtų sėsti į kalėjimą už tai, kad atskiri jos nariai žudė žmones Bučoje.

Nusikaltimas visada turi konkretų vardą ir pavardę. Kai nusikaltėliais paskelbiama visa tauta, tai jau tampa genocidu. Precedentų turime, nors dabar nenoriu minėti Holokausto. Labai nenorėčiau, kad mano tauta taptų kolektyvinio persekiojimo objektu vien todėl, kad jai priklauso tam tikri asmenys. Manau, jog tai – nežmoniška. Tai prieštarautų ir krikščionybės, ir šiuolaikinio humanizmo pagrindams.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)