Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Elena Martinonienė pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje pabrėžė, jog daugiau detalių atskleisti negali.

„Apgailestauju, bet ikiteisminio tyrimo sėkmės klausimas neleidžia padėti detalesnės informacijos apie šį ikiteisminį tyrimą. Šiuo metu mes galime patvirtinti tik tiek, kad ikiteisminis tyrimas yra, jis yra atliekamas pagal nurodytus straipsnius ir yra būtina spręsti klausimą dėl Seimo nario teisinės neliečiamybės panaikinimo“, – sakė E. Martinonienė.

Ji negalėjo pasakyti, ar šiame tyrime yra daugiau įtariamųjų, ar daugiau nei vienas nukentėjęs asmuo.

„Šiuo metu jokia detalesnė informacija apie pradėtą ikiteisminį tyrimą negali būti pateikta. Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas praėjusių metų lapkričio 15 dieną pateikti negalime“, – sakė Generalinės prokuratūros atstovė spaudai.

E. Martinonienė teigė, jog šiuo metu negali viešai atsakyti, ar Seimo narys K. Bartoševičius buvo apklaustas.

Paklausta, kodėl neteikiama beveik jokia informacija apie šį ikiteisminį tyrimą, Generalinės prokuratūros atstovė spaudai paaiškino to priežastis.

„Dėl to, kad tai yra visų pirma, atkreipsiu dėmesį, kad mes kalbame apie ikiteisminį tyrimą, susijusį su mažamečiais, nepilnamečiais, jaunesniais nei 16 metų amžiaus asmenimis. Ir kalbame apie galimai įvykdytas seksualinio pobūdžio nusikalstamas veikas.

Dar kartą noriu pabrėžti – kad minimas Seimo narys neturi įtariamojo statuso dėl to, kad jis šiuo metu turi teisinę neliečiamybę. Tai nėra įtariamasis, tyrimas yra atliekamas dėl šių veikų. Ir siekiant nepakenkti tyrimui, šiu metu tiesiog negalima skelbti detalesnės informacijos“, – E. Martinonienė.

Seimo Pirmininkei adresuotame rašte generalinė prokurorė N. Grunskienė nurodė, kad, remiantis šiame tyrime surinktais duomenimis, būtina spręsti klausimą dėl leidimo patraukti šios kadencijos Seimo narį Kristijoną Bartoševičių baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržyti jo teises Seimo statuto 23 straipsnyje nustatyta tvarka.

Teigė, kad mandato atsisako dėl asmeninių priežasčių

Seimo konservatorius Kristijonas Bartoševičius atsisako tautos atstovo mandato, pirmadienį Delfi patvirtino politikas.

K. Bartoševičius teigė, jog mandato atsisako dėl asmeninių priežasčių.

„Asmeninės aplinkybės“, – pirmadienio rytą sakė jis. Politikas tikino, jog kol kas planų ateičiai neturi.

Portalas lrt.lt su klausimais apie kiek vėliau paskelbtą prokuratūros pranešimą kreipėsi į patį K. Bartoševičių.

Šis tvirtino, jog tai, kad buvo kreiptasi dėl neliečiamybės panaikinimo, jam yra naujiena. Jis taip pat tvirtino, kad mandato atsisako ne dėl pradėto tyrimo.

„Tiesą pasakius, aš nieko nežinau“, – sakė K. Bartoševičius.

Jis teigė nežinantis apie paskelbtą informaciją dėl vykdomo tyrimo ir prašymo panaikinti jo teisinę neliečiamybę ir prašė duoti laiko susipažinti su prokuratūros pranešimu. Vėliau situacijos jis nebekomentavo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)