„Partijos įstatuose yra galimybė tokia – kurti frakcijas. Kolega informavo dar prieš paskelbdamas, (pasidomėjo – ELTA), ką aš manyčiau kaip partijos pirmininkas apie tokią galimybę. Aš jai pritariau“, – Eltai teigė R. Karbauskis.

„Tai yra darbas, stiprinant Lietuvos tradicinių vertybių atstovavimą. Šiandien Lietuvoje mes turime nesusipratimą, kai viena partija, kuri yra valdžioje, vadinasi konservatorių, nors ji yra visiškai liberali. Ir šiandien tikriausiai realiai konservatorių partija yra viena Lietuvoje – valstiečių ir žaliųjų sąjunga. Praktiškai stiprinti būtent tą vertybinę pusę ir ne tik per bendrapartinius, bet galbūt ir frakcijos veiksmus. Manau, kad tame būtų prasmė. Ir aš palaikau“, – nurodė jis.

Dėl išreikšto palaikymo G. Surpliui, R. Karbauskis atmetė ir spekuliacijas apie tai, jog naujos vidinės LVŽS frakcijos kūrimasis signalizuoja apie tam tikrą „valstiečių“ irimą. Anot jo, G. Surplys buvo suspendavęs savo narystę LVŽS dėl kūrybinės veiklos, o dabar, pažymėjo „valstietis“, grįžta į politinę bendruomenę „nusiteikęs dvigubai daugiau dirbti“.

„Giedriaus Surplio atveju (...) labai aiškiai pasakiau, kad Giedrius turi tam tikrų kūrybinių planų – jis apie tai pasakė, dabar jas atskleisdamas. Praktiškai, čia visiškai ne skilimas. Tai yra kaip tik, man atrodo, partijos stiprinimas, kai žmogus, įvykdęs savo kūrybinį projektą, grįžta nusiteikęs dvigubai daugiau dirbti. Tai tik sustiprins partiją“, – tvirtino LVŽS lyderis.

ELTA primena, kad antradienį, po mėnesių narystės suspendavimo, Seimo narys G. Surplys paskelbė grįžtantis į LVŽS. Politikas teigė, kad „partinis atvėsimas“ paskatino stiprinti LVŽS krikdemiškąjį sparną, todėl parlamentaras nutarė LVŽS partijos struktūroje steigti krikščionių demokratų frakciją.

G. Surplys savo narystę LVŽS buvo suspendavęs nuo rugsėjo mėnesio vidurio. Tuomet parlamentaras teigė narystę partijoje ketinąs sustabdyti metams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)