Seimo valdybos sprendimu, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija yra atsakinga už kovo 30 d. posėdžio opozicinių frakcijų darbotvarkę, Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“ – už balandžio 27 d. darbotvarkę.

Lietuvos socialdemokratų partijos ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos galės sudaryti gegužės 25 d. Seimo posėdžio opozicinių frakcijų darbotvarkę (Lietuvos socialdemokratų partijos frakcija – 0,8 darbotvarkės, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija – 0,2 darbotvarkės).

Birželio 22 d. opozicinę darbotvarkę sudarys Darbo partijos ir Lietuvos regionų frakcijos (Darbo partijos frakcija – 0,5 darbotvarkės, Lietuvos regionų frakcija – 0,5 darbotvarkės).

Seimo valdyba jau yra patvirtinusi ir kovo 10 d. prasidėsiančios Seimo VI (pavasario) sesijos posėdžių grafiką.

Seimo Statutas numato, kad kas trečiojo ketvirtadienio Seimo vakarinio posėdžio darbotvarkę sudaro Seimo opozicijos frakcijos. Seimo valdyba, atsižvelgdama į proporcinio Seimo opozicijos frakcijų atstovavimo principą, iki eilinės Seimo sesijos pradžios paskiria frakciją arba jų koaliciją, atsakingas už tokių posėdžių darbotvarkes. Šiuo atveju tokių posėdžių darbotvarkės Seimo plenariniame posėdyje netvirtinamos, tačiau turi būti pateikiamos kartu su savaitės Seimo posėdžių darbotvarkės projektu.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją