Iš Rusijos prezidento tikėtasi, bet taip ir nesulaukta pranešimų apie naują, galbūt net visuotinės mobilizacijos bangą – Vladimiras Putinas ir jo aplinka ne pirmą kartą sukelia ažiotažą, o tada dingsta be paaiškinimų. Vietoje jų ir pačioje Rusijoje, ir Ukrainoje, ir Vakaruose virė spekuliacijos apie Kremliaus pasirengimus naujam dideliam puolimui – tikėtina, pavasarį, o gal net ir anksčiau.

Pasirodė svarstymų apie naujo puolimo kryptis, tikslus bei apimtis – esą Rusija sutelks iki 700 tūkst. rusų karių ir Ukrainą puls iš Baltarusijos, siekiant užimti Lvivą, kitus Vakarų Ukrainos miestus ir atkirsti šalį nuo Vakarų karinės pagalbos.

Kad ir kaip skeptiškai (dėl pernelyg optimistiškai pristatomų Rusijos gebėjimų) būtų vertinami tokie planai, kuriais viešai dalijosi keli šaltiniai, tarp jų ir apokaliptinėmis prognozėmis nesyk pagarsėjęs buvęs V. Putino patarėjas Andrejus Illarionovas, du dalykai yra akivaizdūs.

Pirma – Rusija išties telkia pajėgas (taip pat ir Baltarusijoje) puolamosioms operacijoms, plūsta šarvuotoji technika, šimtai tūkstančių rusų rengiami naujam karo etapui. Tam Rusija pertvarkė ir savo karinę vadovybę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)