Ikiteisminio tyrimo duomenimis, K. Jucevičius galimai reikalavo ir priėmė 2 000 eurų kyšį, žadėdamas asmeniui pakeisti procesinį statusą FNTT atliekamame tyrime.

Asmeniui taip pat buvo žadama grąžinti tyrimo metu paimtus daiktus, praneša STT.

Sausio 19 d. vakare K. Jucevičius buvo Vilniuje sulaikytas iš karto po galimo kyšio priėmimo. Buvusiam FNTT direktoriui pareikšti įtarimai dėl prekybos poveikiu (BK 226 str. 1 d).

Šį ikiteisminį tyrimą atlieka STT Centrinė tyrimų tarnyba. Tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Vadovaujantis nekaltumo prezumpcija, asmenys yra nekalti, kol teismas nepatvirtina jų kaltės.

Įtariamąjį galima laikinai sulaikyti 48 val., dar neaišku, ar prokurorai ketina kreiptis į teismą dėl jo suėmimo ilgesniam laikui.

54-erių K. Jucevičius FNTT vadovavo 2012-2017 m. Po to jis paliko vidaus tarnybą ir išėjo į pensiją, šiuo metu yra įmonės „Verslo šerifas“ vadovas. 2019 m. įstojo į Lietuvos socialdemokratų partiją.

Vidaus reikalų sistemoje K. Jucevičius pradėjo dirbti 1989 m., atkūrus nepriklausomybę jis tapo Policijos departamento Kriminalinės policijos Ekonominių nusiklatimų tyrimo valdybos inspektoriumi, šias pareigas ėjo 1993-1997 m. Nuo 2002 m. pradėjo dirbti FNTT kaip Operatyvinės veiklos skyriaus viršininkas.

FNTT direktoriumi K. Jucevičius paskirtas vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio po to, kai iš šių pareigų neteisėtai ir skandalingai buvo atleistas Vitalijus Gailius.

K. Jucevičius pats buvo įsipainiojęs į ne vieną nemalonią istoriją. Pavyzdžiui, 2014 metais STT sulaikė buvusį advokatą Juzefą Kozubovskį už tai, kad šis metus slapta sekė FNTT direktorių.

J. Kozubovskis tada pareiškė, kad rinko įrodymus apie K. Jucevičiaus korupciją. Dėl to ikiteisminį tyrimą pradėjusi prokuratūra apklausė FNTT direktorių kaip spec. liudytoja, tačiau po to tyrimą nutraukė. Tuo metu J. Kozubovkis buvo nuteistas dėl neteisėto informacijos rinkimo apie FNTT direktorių ir nukentėjusiajam K. Jucevičiui turėjo sumokėti 2 tūkst. eurų.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija yra pripažinusi, kad K. Jucevičius supainiojo viešuosius ir privačius interesus, kai pasirašė raštą dėl savo paties patikimumo.

Vidaus reikalų ministru tapęs Saulius Skvernelis iš K. Jucevičiaus buvo atėmęs leidimą dirbti su slapta informacija, tačiau po VRM atlikto tarnybinio patikrinimo nustatyta, kad pagrindo tokiam sprendimui nebuvo.

FNTT pradėto tyrimo dėl buvusio tarnybos vadovo Jucevičiaus prekybos poveikiu nekomentuoja

Viešumoje pasirodžiusi informacija, kad 2012–2017 metais Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybai (FNTT) vadovavęs Kęstutis Jucevičius įtariamas prekyba poveikiu, FNTT buvo žinoma, šiuo metu ji yra vertinama, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Nuolat glaudžiai bendradarbiaujame su STT, ir anksčiau, ir dabar keičiamės reikalinga informacija. Šiandien vertiname su šiuo tyrimu susijusią informaciją, norime išsiaiškinti visas detales, todėl plačiau komentuoti negalime dėl STT atliekamo ikiteisminio tyrimo“, – sako FNTT direktorius Rolandas Kiškis.

Pasak R. Kiškio, korupcijos prevencijai tarnybos viduje skiriama ypatingai daug dėmesio, stiprinami Imuniteto skyriaus pajėgumai, diegiami korupcijos prevencijos mechanizmai, užkirsiantys kelią galimoms korupcinio pobūdžio veikoms atsirasti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)