Neseniai Delfi publikuotas straipsnis apie jaunuolį Ugnių, kad jis neis tarnauti šauktinių kariuomenėje ir geriau jau mokės baudas bei turės baudžiamąją atsakomybę. Lietuvos kariuomenės pulkininkas, Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos viršininkas Arūnas Balčiūnas papasakojo, kokiu atveju tarnyba jaunuoliui galėtų būti atidedama.

„Jeigu kalbėtume apie tą pavyzdį, kad jaunuolis dirba, ką tik baigė studijas ir galbūt turi kokių nors projektų, tai šią situaciją galima būtų vertinti pagal įstatyminę nuostatą, – jeigu jis būtų pašauktas, būtų tam tikra žala asmeniniams arba visuomeniniams interesams. Per tą prizmę turėtų būti svarstoma ir turėtų būti įvertinti visi aspektai, tada priimtas galutinis sprendimas – ar jis gali eiti ir tarnauti, ar tai yra tos priežastys, dėl kurių tarnyba gali būti atidėta“, – Delfi TV laidoje „Iš esmės“ sako pašnekovas.

Laidoje pasiteirauta ir apie konkrečią jaunuolio situaciją – būsto paskolą. Ką daryti žmogui, kuris turi būsto paskolą? „Jeigu kalbame apie būsto paskolą, teisės aktai numato, kad mokėjimas gali būti atidėtas tarnybos laikotarpiu, o pasibaigus tarnybai sutartiniai įsipareigojimai atnaujinami. Apie tai turėtų būti diskutuojama su bankais, kurie teikia paskolas“, – tikino A. Balčiūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)