Jeigu ukrainiečiai gaus, ko prašo, jiems bus sudarytos sąlygos atsikovoti Donbasą ir Krymą, sako V. Malinionis.

„Jeigu ukrainiečiai gaus reikalingą prašomą kiekį technikos, jiems bus sudarytos sąlygos atsiimti visą Donbaso teritoriją ir Krymą. Tada jie gali gebėti tai padaryti gana efektyviai iki vasaros pabaigos. Tai yra kritiška. Jeigu to nebus, karas gali nusitęsti į 2024 metus ir pabaigos nebus matyti, o Rusija gaus laiko regeneruoti savo pajėgumus“, – sako atsargos pulkininkas V. Malinionis.

„Dabar vyksta daug įvykių ir jie vienas su kitu susiję tiesiogine prasme. Kalbant apie Ramšteiną, privalo įvykti lūžis tiekiant puolamąją ginkluotę Ukrainai, kita vertus, jei to neatsitiks, atsiras galimybė, pauzė Putinui generuoti naują mobilizacijos bangą; kada ji būtų paskelbta, sunku pasakyti, bet ji vis tiek įvyks. Tiesą sakant, ji ir dabar vyksta, tik nevisiškai viešai. Praktiškai kviečiami visi, net ir tie, kuriems buvo žadėta, kad nebus pašaukti, – sako ambasadorius ypatingiems pavedimams Linas Linkevičius. – Visa tai įmanoma padaryti, jeigu Rusijai atsiras galimybė, pauzė įkvėpti šviežio oro, nes dabar matyti, kad iš abiejų pusių stabili situacija. Ir vieni, ir kiti ruošiasi puolimui, bet ukrainiečiai gali tikėtis to puolimo, jeigu tikrai gaus ginkluotės (kalbant ir apie skaičių, ir kokybę), o jeigu negaus, Rusija galės turėti pauzę, ir šią galimybę tikrai išnaudos pavasariop, kad dar kartą pultų. Tokia ir situacija.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)