„Aš galėčiau galbūt labiausiai komentuoti iš Vidaus reikalų ministerijos pozicijos. Aš manau, kad yra labai svarbus pasiruošimas. Ir tikrai mes savo ruožtu darome viską, kad mūsų pareigūnai, mūsų pajėgumai būtų pasiruošę“, – žurnalistams trečiadienį teigė A. Bilotaitė.

Ministrė akcentuoja, kad siekiant geresnio pareigūnų aprūpinimo pastaraisiais metais VSAT pareigūnams buvo atnaujinta ginkluotė už 3,5 mln., šiais metais ginkluotei numatyti 7 mln.

„Tai deriname bendradarbiavimą, bendrus planus su KAM. Mano pagrindinis uždavinys šiuo metu yra sustiprinti pasiruošimą, bendradarbiavimą su Krašto apsaugos ministerija ir su kariuomene“, – sakė A. Bilotaitė.

„Mums reikia kuo daugiau žmonių ir gerai paruoštų žmonių, kurie būtų pasiruošę ginti mūsų valstybę“, – pridūrė ministrė.

ELTA primena, kad sausio pradžioje krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas pristatė planuojamą šauktinių tarnybos pertvarką. Pasak jo, šia pertvarka ketinama trupinti tarnybos laiką iki pusmečio, didinti šauktinių ir aktyvaus karinio rezervo skaičių. Pusė 6 mėnesių tarnybą atlikusių šauktinių būtų priskirti rezervui, kita pusė – dar 3 mėnesius toliau testų tarnybą savanoriškai.

Taip pat siūloma sudaryti galimybę privalomą karinę tarnybą atlikti savaitgaliais per trejus metus.

A. Anušauskas sako, šie pokyčiai jau beveik prilygtų visuotiniam šaukimui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją