„Davoso forumas yra didžiulė konferencija, kur susirenka labai daug pasaulio politikų, verslininkų ir tarptautinių organizacijų atstovų, tai nėra forumas, kuris priima ir įgyvendina sprendimus. Tam yra kiti formatai. Tačiau, šio forumo privalumas yra tai, kad galima turėti, per labai trumpą laiko tarpą, labai daug susitikimų ir diskusijų. Tai prezidentas Nausėda jau šiandieną diskutuos apie saugumo situaciją Europoje ir, žinoma, kad didžioji dalis tos diskusijos bus skirta karui Ukrainoje“, – antradienį „Žinių radijui“ komentavo A. Skaisgirytė.

Prezidento patarėja priminė, kad į šį forumą renkasi ne vien tik Europos atstovai, bet taip pat ir Azijos, Pietų Amerikos ir Afrikos šalių delegatai. Tad, pasak jos, svarbu bendrauti su tokiais asmenimis, nes tolimesnėse valstybėse vis dar nėra aiškaus sutarimo dėl to, kaip reikėtų vertinti Rusijos sukeltą karą Ukrainoje.

„Tai yra proga mūsų naratyvą skleisti kaip galima plačiau pasaulyje. Nes nėra ko slėpti, tie naratyvai kovoja tarpusavyje, Rusija skleidžia savo naratyvą, kodėl ji pradėjo šį karą. Ir tas naratyvų susidūrimas informacinėje erdvėje, pasaulinėje informacinėje erdvėje yra gana aštrus. Nebūtinai mūsų naratyvą priima tos tolimosios šalys, kurios iš tikrųjų galbūt ne taip smarkiai jaučia tą tikrąją situaciją“, – tvirtino A. Skaisgirytė.

ELTA primena, kad Lietuvos prezidentas G. Nausėda ir užsienio reikalų ministras G. Landsbergis sausio 16–19 dienomis Šveicarijoje dalyvauja Davoso pasaulio ekonomikos forume.

Davoso pasaulio ekonomikos forume aptariami svarbiausi šiuo metu pasauliui tenkantys iššūkiai: Rusijos karas Ukrainoje, Europos saugumas, didėjanti infliacija bei energijos kainos ir tolesnis tvarus ekonomikos augimas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)