Sekmadienį paskelbtame vaizdo įraše Artūras Zuokas įvardijo šešis „totalizatoriaus“ nugalėtojus.

„Rinkimų totalizatoriaus rezultatai! Beveik 1600 dalyvių, o Laisvė ir teisingumas partijos numerį rinkimuose Nr.18 atspėjo dvidešimt trys dalyviai!!!“ – rašoma video aprašyme.

Vaizdo įrašo pabaigoje A. Zuokas pabrėžia, kad pietūs bus tik po rinkimų, o Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) gavo daug skundų, nes konkurentai „neturi idėjų“.

„VRK jau gavo daug skundų, nes mano konkurentai, kai neturi idėjų, dažniausiai (esu įpratęs) skundžia. Noriu pasakyti, kad pietūs tik po rinkimų, balsuokite rinkimuose taip, kaip sako jūsų sąžinė“, – sakė ilgametis Vilniaus meras.

ELTA primena, kad antradienį kandidatas į Vilniaus miesto merus A. Zuokas socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje paskelbė, jog kviečia atspėti, kokį rinkimų sąrašo numerį turės partija „Laisvė ir teisingumas“. Pirmiems 5 atspėjusiems A. Zuokas pažadėjo nemokamus pietus, kuriuos pagamins jis pats. Kandidatas įraše patikslino, kad pietūs įvyks tik po rinkimų.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketvirtadienio posėdžio metu svarstė gautą skundą dėl kandidato į Vilniaus miesto merus socialiniuose tinkluose patalpinto įrašo, kuriame siūloma atspėti, kokį sąrašo numerį ištrauks jo atstovaujama partija. Kaip socialinio tinklo paskyroje rašė A. Zuokas, teisingas spėjimas leistų „laimėti“ galimybę su juo papietauti. Sulaukusi skundo, kad tokiu būdu buvęs ilgametis sostinės vadovas bando papirkti rinkėjus, VRK nusprendė tyrimui turimą informaciją perduoti Vilniaus savivaldybės rinkimų komisijai.

VRK posėdžio metu pažymėta, kad pranešimas apie A. Zuoko galimą pažeidimą gautas antradienį, sausio 10 dieną.

„Yra pridėta ekrano vaizdo nuotrauka, kurioje užfiksuota, kad siūloma padovanoti pietus arba vakarienę, pats kandidatas žada padovanoti, pagaminti“, – teigė VRK atstovė Estera Miežytė.

Be to, anot E. Miežytės, socialiniuose tinkluose buvo pastebėtas dar vienas galimas A. Zuoko pažeidimas. Kandidatas į Vilniaus merus savo „Facebook“ paskyroje pasidalino nuotraukomis, kuriose užfiksuota, kaip jis Kalėdų rytą lankė greitosios pagalbos gydytojus, autobusų ir troleibusų vairuotojus bei „Grindos“ darbuotojus ir jiems dovanojo šimtalapius.

Nuspręsta abu atvejus perduoti Vilniaus savivaldybės rinkimų komisijai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją