„Šis žmogus tapo jau savotišku simboliu. Matosi akivaizdžiai, kaip žmogus buvo sutvertas šiai pozicijai šiuo laiku. Jo lyderystė, jo valios tvirtumas įkvėpė visus - ir tuos, kurie yra tiesiogiai įtraukti į karo zoną, ir tuos, kurie stovi šalia padaryti bent trupinėliu daugiau, kad šis baisus karas greičiau baigtųsi ir kad Rusija gautų pamoką ilgiems laikams. Kad blogis, purvas, prievarta, jėga nepadės jiems įgyvendinti savo tikslų, kad laisvės troškimas yra stipresnis ir laisvė visada nugalės tamsą“, – po ceremonijos žurnalistams teigė prezidentas.

„Sveikinu jo ekscelenciją Volodymirą Zelenskį su šiuo apdovanojimu ir tai yra apdovanojimas visai ukrainiečių tautai“, – pridūrė G. Nausėda.

ELTA primena, kad, minint Laisvės gynėjų dieną, Ukrainos prezidentui V. Zelenskiui įteikta jam paskirta 2022 metų Laisvės premija. Už nutarimą Ukrainos prezidentui skirti laisvės premiją Seimas gruodžio mėnesį balsavo vienbalsiai.

Seimo Kovo 11-osios Akto salėje vykusioje iškilmingoje ceremonijoje premijos laureatas dalyvavo nuotoliniu būdu. Kreipdamasis į renginio dalyvius jis padėkojo už premiją, kuri, anot jo, yra skirta visiems ukrainiečiams, kurie kovoja už laisvę.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją