„Ukrainai ir mums visiems pasisekė, kad tokio karo metu matome tokią asmenybę Ukrainoje. Jis tikrai yra savo vietoje ir mums tikrai labai pasisekė, kad šalis gali taip komunikuoti, taip bendrauti, taip drąsiai kovoti su brutaliu didesniu priešu. Tai mums visiems vakariečiams, NATO visoms šalims yra didžiulis pavyzdys“, – penktadienį žurnalistams sakė D. Grybauskaitė.

ELTA primena, kad, minint Laisvės gynėjų dieną Ukrainos Prezidentui Volodymyrui Zelenskiui bus įteikta jam paskirta 2022 metų Laisvės premija.

„Mes, Lietuva, esame NATO nariai, kaip ir visos mūsų partnerės mes jau esame įsitraukę, nes mes teikiame ginklus ir suteikiame įvairiausią tiek finansinę, tiek humanitarinę pagalbą Ukrainai. Tai mes jau esame įsitraukę“, – žurnalistams Seime teigė D. Grybauskaitė.

Visgi prezidentė akcentuoja, kad NATO valstybės nepakankamai padeda Ukrainai kovoje už laisvę ir gyvybę.

„Aš manau, kad laikas viską sustatys į savo vietas. Nuo pat karo pradžios sakiau, kad mes negalime stebėti, būti nuošalyje ir leisti tokiai brutaliai valstybei mindyti, trypti, žudyti savo kaimynes. Tai visų mūsų didele dalimi kaltė, kai tai vyksta dabar ir kad mes – NATO valstybės – taip lėtai ir taip nepakankamai padedame kovoje už tą laisvę, už gyvybę Ukrainoje“, – pabrėžė ji.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)