Kaip feisbuke po apdovanojimų rašė Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto (VU TSPMI) direktorė Margarita Šešelgytė, šią nominaciją institutas įsteigė dar 2015 metais.

„Jos tikslas paskatinti visuomenę domėtis politika, valstybės ir viešaisiais reikalais, pagerbiant labiausiai Lietuvos valstybei ir vsuomenei nusipelnusius asmenis ir organizacijas. Taip pat skatinant diskusijas apie valstybei reikalingą lyderystę. Kandidatus šiai nominacijai siūlo VU TSPMI bendruomenės nariai (studentai, dėstytojai, alumnai)“, – rašė M. Šešelgytė.

Vienas iš kandidatų ir buvo O. Šurajevas ir Vienas K paramos fondas. Naujienų portalo lrt.lt skaitytojų balsai lėmė, kad apdovanojimas jam ir buvo įteiktas.

Vyriausybės vadovė I. Šimonytė feisbuke rašė, jog didžiuojasi tuo, „ką dėl Ukrainos daro Lietuvos visuomenė ir valdžios institucijos“.

„Bet ir kaip žmogus, su savo asmens kodu, individas – Ingrida Šimonytė – džiaugiuosi, kad galiu prisidėti: kai pavyksta – laiku, kai pavyksta mažiau – bent materialia išraiška. Dėkoju Olegui, kurį pažįstu seniai, kad jis leido ir kitiems pamatyti savo širdį. Tą širdį, į kurią dabar įvairūs „neviskastaipvienareikšmiška“ veikėjai tiesiog bando prispjauti“, – rašė ji.

Olegas Šurajevas

Ministrė pirmininkė teigė, jog „Olegas ne toks kaip visi, ne toks, koks turi būti“.

„Išsišoka. Beda pirštu, kur nepatinka. Rūpinasi kažkuo, kas nėra artimiausios nosies reikalas. Kažkada kažką pasakė, parodė ar padarė. Nes šitie žmonės, žinoma, jeigu yra kalbėję – tai tik šventraščio išmintį, o jeigu yra darę – tai tik dieviškiems prilygstančius darbus“, – ironizavo Vyriausybės vadovė I. Šimonytė.

Ji dėstė, jog paskelbus O. Šurajevą atsirado susinervinusių.

„Juos sunervino, kad Olegas paskelbtas valstybės kūrėju, nors tai tėra simbolinis paminėjimas nominacijose, kur galėjo balsuoti kiekvienas. Nepamenu, kad kas nors būtų labai susinervinęs už įvairias nominacijas, kuriomis alternatyvios realybės apologetai ar ciniškai tas temas eksploatuojantys politikai, apdovanoja save ir kitus.

Ar kai jie kalba Tautos vardu, nors įgaliojimo kalbėti, tarkime, už mane niekad neprašo. Bet žmonės, kurie negali būti kūrėjai, o tik pakūrėjai toliau kursto sąmokslų teorijas, pakeliui apgliaumydami ir pačią paramos Ukrainai idėją“, – mintis socialiniame tinkle dėstė I. Šimonytė.

Ji feisbuko įraše O. Šurajevui davė ir patarimą.

„Ir nors kažkas susapnavo (ar šiaip mato reikalą meluot), kad Olegas esąs mano patarėjas, matyt, galvodamas, kad taip mane ir Olegą kažkokiu būdu abipusiai apvolios kažkame, aš mielai duosiu Olegui patarimą, kurio jam nereikia – kai žinai, kad darai teisingą darbą, tiesiog jį daryk toliau. Kurie irgi žinom, kad darai teisingą darbą – padėsim. Ir Olegui, ir kitiems“, – socialiniame tinkle ketvirtadienį rašė ministrė pirmininkė I. Šimonytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)