„Partnerystės (ar civilinės sąjungos) įteisinimas buvo, yra ir bus mano politinėje darbotvarkėje ir mano galvoje. Aš dariau, darau ir darysiu viską, kas yra mano galioje, kad šis politinis klausimas būtų išspręstas“, – socialiniame tinkle rašė T. V. Raskevičius.

Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininko teigimu, dėl pozicijos ir opozicijos nenoro balsuoti už Civilinės sąjungos įstatymą, politikas turi galvoti apie tai, ką reikėtų daryti, jei šio įstatymo projektui reikiamo palaikymo Parlamente neatsirastų.

„Ar galima užtikrinti tam tikras garantijas nesusituokusioms poroms savivaldos lygmeniu? Taip, galima“, – teigė T. V. Raskevičius savo „Facebook“ paskyroje.

„Pabaigai noriu pasakyti, kad mano kandidatavimas į Vilniaus merus nėra tiesiogiai susijęs su siekiu Vilniuje įteisinti „sugyventinio statusą“. Tiesiog manau, kad Vilniuje, kuris yra vakarietiškų vertybių epicentras Lietuvoje, siekis užtikrinti teisinę apsaugą visiems žmonėms be išimties, neskirstant jų pagal seksualinę orientaciją ar kitus požymius, yra būtent tai, kas daro mus tikrais vilniečiais“, – rašė politikas.

Trečiadienį viešojoje erdvėje kilo diskusijų dėl nutekinto susirašinėjimo tarp T. V. Raskevičiaus ir Vilniaus miesto savivaldybės teisininkų. Susirašinėjime buvo aptariama idėja įtesinti lyčiai neutralią partnerystę Vilniaus mieste.

Situaciją komentuodamas T. V. Raskevičiaus bendrapartietis Remigijus Šimašius pažymėjo, kad galimybė tos pačios lyties asmenų partnerystę įteisinti jo vadovaujamos savivaldybės lygiu yra sena idėja.

„Idėją, kad partnerystė būtų įteisinta savivaldybės lygiu, jei valstybė to nesugeba padaryti, politikams keliu jau beveik aštuonerius metus, praktiškai nuo pirmosios savo, kaip mero, kadencijos pradžios. Esame ne kartą apie tai kalbėję ir su savivaldybės teisininkais, ir su žmogaus teisių aktyvistais, aiškinęsi galimybes. Šią idėją, kaip realią galimybę padėti vilniečiams, esu išsakęs ne vienam politikui, įskaitant ir Tomą Vytautą Raskevičių“, – Eltai perduotame komentare teigė Vilniaus miesto meras.

Vilniaus mero rinkimuose besivaržantys konservatorius Valdas Benkunskas ir socialdemokratė Rasa Budbergytė trečiadienį sakė, kad ši idėja yra rinkiminės kompanijos žaidimai. Pasak jų, tai nėra savivaldos lygmens klausimas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)