Diskusijos metu abu kandidatai negailėjo pagyrų Kaunui, atsakė, ar pjautų vasarą Vilniuje žolę, ką daryti su eilėmis pas gydytojus, kaip kovoti su šildymo kainomis ir pan.

„Iš esmės mes galime pasakyti, kad per paskutinius aštuonerius metus Vilnius gerokai pasikeitė: turime gerokai didesnį Vilniaus biudžetą, turime sutvarkytą energetikos sektorių, sutvarkytą sporto infrastruktūrą. Darbų yra nuolatos ir iššūkiai vis keičiasi. Kalbant apie ateinantį ketverių metų laikotarpį, taip, darbų yra daug ir juos reikia padaryti. Ir padaryti rimtai“, – sako V. Benkunskas.

„Mes turime tokias urbanistines inovacijas, dėl ko miesto gyventojai, miesto svečiai priversti užstrigti kamščiuose: siaurinamos gatvės, sankryžos. Įsivaizduokime: beveik šimtas tūkstančių gyventojų beveik kiekvieną dieną važiuoja į darbą pirmyn, atgal. Galima numanyti, kad vien dėl susiaurintų sankryžų, susiaurintų gatvių, nepastatytų viadukų, tunelių, tiltų sugaištame labai daug laiko. Įsivaizduokime, kad bent viena papildoma valanda – kasdien kamščiuose. Vidutinis valandinis atlyginimas yra, tarkime, dešimt eurų, du šimtai darbo dienų per metus – jau vien dėl kamščių.

Vilniaus ekonomika, Vilniaus gyventojai praranda apie du šimtus milijonų, plius tarša, degalai, remontas ir kitos išlaidos. Kažkam rimtai turėjo nurauti stogą, kad užsiimtų tokiomis inovacijomis mieste, kurios akivaizdžiai sukūrė milžinišką žalą gyventojams. Man atrodo, kad tokius dalykus reikia spręsti: reikia didinti sankryžų pralaidumą, inicijuoti žalių rodyklių grąžinimą, tvarkyti viešąjį transportą ir daug dalykų, kuriuos būtina daryti, ir tai jau reikėjo daryti vakar“, – sako M. Majauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)