Artimiausiu metu ministerija planuoja kreiptis į partnerius su prašymu pasirašyti bendradarbiavimo sutartis dėl konkrečių projekto veiklų įgyvendinimo.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija kvies savivaldybių administracijas teikti paraiškas ir finansuoti veiklas, kurios tiesiogiai prisidėtų prie trečiųjų valstybių piliečių integracijos Lietuvoje. Galimi finansavimo limitai savivaldybėms nustatomi remiantis 2022 m. gruodžio 20 d. statistiniais duomenimis, įvertinus savivaldybės teritorijoje gyvenamąją vietą deklaravusių nedirbančių asmenų, mokinių, vaikų, senjorų skaičių, rašoma pranešime.

Savivaldybės bus skatinamos investuoti į paslaugų teikimą. Ypač į veiklas, skirtas žmonių migracijos metu patirto streso, kitų fizinių ir psichologinių patirčių sukeltų savijautos problemų įveikai, o taip pat į veiklas, skirtas moterų ir mergaičių įgalinimui.

Dalis lėšų turėtų būti skirta nelegalaus darbo, prekybos žmonėmis, priklausomybių nuo psichotropinių medžiagų rizikų mažinimui ir prevencijai, pažymima pranešime.

Papildomos investicijos bus skiriamos pasirengti galimam didesniam migracijos srautui. Savivaldybių administracijos, bendradarbiaujančios su Pabėgėlių priėmimo centru ir kuriančios laikino apgyvendinimo vietas viešojoje infrastruktūroje, turės teisę gauti papildomą finansavimą šių objektų prijungimui prie tinklų ir kitoms išlaidoms, kurios gali būti patiriamos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją